"Wees niet bang, deze man bulkt van het geld; ik weet wat ik doe"

Het was dat dat zinnetje werd uitgesproken in een bij-dialect van het Fulani, een van de talen van Guinee, anders was Dominique Strauss-Kahn al eerder een vrij man geweest. Het vermeende slachtoffer van DSK voerde een telefoongesprek met een vriend die in hechtenis zit, omdat hij illegaal in de VS is, maar ook omdat hij wordt verdacht van allerlei misdrijven, waaronder fraude. Dat gesprek voerde ze een dag na de gebeurtenissen in de suite van het Sofitel. Het duurde een paar dagen voor de aanklagers de bandopname hadden en vervolgens kostte het veel tijd om iemand te vinden die het gesprekje kon ontcijferen. Afgelopen woensdag lukt dat.

De sfeer tussen aanklagers en kroongetuige was al eerder ernstig bekoeld, toen was ontdekt dat de vrouw niet straatarm is, maar veel geld krijgt op diverse rekeningen, vermoedelijk om geld wit te wassen. En dat ze niet een, maar vijf telefoons bezat.
De verdediger van de vrouw houdt vol dat ze is verkracht. "Er zijn foto's van haar beschadigde vagina. Er zijn sporen van sperma."
De verdediger heeft ook beloofd dat de vrouw voor de camera's zal verschijnen om haar verhaal te doen.

Bron(nen):   New York Times  Daily Beast