Homo’s pesten: Geert Wilders is nog niet in de Achterhoek geweest

Het kan ook zonder marokkanen. Na een stel in Utrecht en een stel in Den Haag verhuist nu een stel uit het Achterhoekse Ulft. Lokale autochtone jeugd schold de mannen uit, urineerde in hun tuin en dreigde hun winkel in brand te steken. Dat zeggen ze vanochtend in De Telegraaf.
De gemeente zou het stel, Richard en Tom, aanvankelijk hebben geadviseerd naar een antidiscriminatiebureau te gaan of te verhuizen. Toen er eindelijk contact was met een ambtenaar was de beslissing om te vertrekken al gemaakt.
Geer Wilders is nog niet op bezoek geweest.

De gemeente zegt in de krant pas drie weken van de problemen te weten en toen wilde het stel al vertrekken. Dan kunnen wij op zon moment niks meer doen. De politie kende de problemen ook niet. Ook de vorige wijkagent kent deze zaak niet.
Bij het meldpunt dat Henk Krol en zijn Gay krant vier dagen geleden instelde zijn in die korte tijd 60  ‘zeer serieuze’ meldingen binnengekomen van gepeste homo’s en lesbiennes, zegt hoofdredacteur Krol tegen Trouw.
Anoniem melden homo’s en lesbiennes in soms uitvoerige mails, waarvan Trouw zegt een deel te hebben ingezien, dat hun auto’s besmeurd worden met eieren of bekrast met
antihomoleuzen. Anderen schrijven dat zij bespuugd worden in het trappenhuis en hondendrollen door de brievenbus gedrukt krijgen. “Wij leven min of meer in een oorlogsgebied met dichtgetimmerde ramen nadat tientallen keren de ruiten waren ingegooid”, schrijft een ander.
Een eerste inventarisatie leert dat de klachten uit het hele land komen, zegt Krol. “Niet alleen uit de Bible Belt of uit grote steden met allochtonen.”

Bron: Trouw, niet online