In Nederland springen meer mensen voor de trein dan elders

Nederlandse machinisten maken een veel grotere kans geconfronteerd te worden met plegers van zelfmoord, dan hun buitenlandse collega's.
Gemiddeld heeft een Europese machinist 1 keer in de 15 jaar een 'springer' voor de trein. In Nederland is dat bijna eens in de 7 jaar. Dat blijkt uit cijfers van de European Railway Agency (ERA). Alleen in Tsjechië ligt het aantal zelfdodingen per miljoen gereden treinkilometers nog hoger. Dat schrijven de kranten aangesloten bij de Persdienst. Nederland telt jaarlijks ongeveer 200 'springers'. Dat is volgens het CBS iets meer dan 10 procent van het totaal aantal zelfmoorden in ons land. Drukbereden spoornet Volgens spoorbeheerder ProRail scoort Nederland slechter als gevolg van het drukbereden spoorwegennet. Juist op trajecten waar treinen met korte tussenpozen rijden, vindt vaker zelfmoord plaats, constateerde de Eindhovense psychiater Cornelis van Houwelingen eerder in een promotie-onderzoek. ProRail probeert zelfmoord te voorkomen door hekken te plaatsen, en door op borden te verwijzen naar de hulpverlenende instantie 113Online.

Bron(nen):   De Stentor      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Robin

    “Scoort slechter”? Beter juist toch?

  2. Henk Buijs

    Ik vind het ook vrij egoistisch van de daders om machinisten met een dergelijk probleem te belasten. Er zou daar toch meer opgewezen moeten worden. Stel dan maar een pil ter beschikking.

Reacties niet toegestaan