Martine, de langste vrouw van Nederland(2.05), had liever minder lang geweest

Morgen is Nationale Dag van de Lange Mensen. Martine Balster (47) draagt de titel langste vrouw van Nederland. Al vindt ze het zeker niet altijd leuk om 2,05 meter te zijn, zegt ze tegen De Telegraaf.

„Ik word nagestaard op straat. Soms zegt iemand: ’Zo, jij bent echt lang!’ Alsof ik dat zelf nog niet weet! Het blijft voor mensen nog steeds vreemd om een lange vrouw te zien. Net zoals dat mensen raar doen over een vrouw die een relatie heeft met een kleinere man. Ik ben al bijna 25 jaar samen met mijn man, hij is 1,85 meter. We schelen dus 20 centimeter. Meerdere keren is tegen mij gezegd: ’Heb jij een kleine man? Daar moet ik echt niet aan denken’. Ik vind dat heel erg onnozel, want liefde heeft toch niks met lengte te maken? Het gaat om iemands persoonlijkheid.”

„Mijn lengte heeft me ook leuke dingen gebracht. Zo heb ik meerdere keren meegedaan aan een modeshow voor lange dames. Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent die overal bovenuit steekt. Dat heeft mij ook geholpen om zekerder te worden van mezelf.”

„Mijn ouders zijn ook allebei lang, mijn vader is 1,95 meter lang en mijn moeder is 1,85 meter. Een dokter heeft vroeger mijn lengtegroei geschat. Ik zou rond de 1.85 meter worden. Als toen al duidelijk was geweest dat ik langer dan 2 meter zou worden, had ik groeiremmers gewild.”

Bron(nen):   De Telegraaf