In Jamaica leven homo’s in een greppel

In Kingston de hoofdstad van Jamaica woont een groep homoseksuelen in een greppel, omdat ze door iedereen verstoten zijn. In een korte docu laat Vice het leven zien van de zelfbenoemde Gully Queens. Het Caribische eiland is het meest homofobe land van het westelijk halfrond. 80 procent van de inwoners keurt homoseksualiteit af. Homoseksualiteit is niet verboden in Jamaica, maar er is wel een wet waarin staat dat als iemand betrapt wordt op anale seks hij voor tien jaar de gevangenis in gaat. Homoseksuelen leven er in voortdurende angst. Ze worden in elkaar geslagen, soms zelfs vermoord en uit hun huizen gezet. Filmpjes van mishandelingen zijn populair op sociale media. De groep verstotenen leeft in een geul. Ondanks de kakkerlakken en muggen proberen ze het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Ze slapen op noodbedden gemaakt van pallets en douchen met water dat uit een pijp loopt. Het is de meest veilige plek die ze konden bedenken, maar nog steeds schrikken ze iedere nacht wakker van elk geluid, bang als ze zijn dat mensen kapotte flessen gooien of naar binnen springen om hen iets aan te doen.

Bron(nen):   Daily Mail      

22 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FritsB

  Iemand Verena Shepard al getipt? Komt allemaal door onze ellendige blanke tolerantie.

  • Jac Defauwes

   Niet te snel! Het onrecht dat Zwarte Piet heet, moet eerst de wereld uit.

   (in antwoord op FritsB)
 2. Mihamed Kouki

  Tolerantie? Daar hebben de gekoloniseerde, onderdrukte en uitgemoorde Indonesiërs, Surinamers en al die door de VOC verhandelde slaven niets van gemerkt. Je hebt blijkbaar niet goed opgelet tijdens de geschiedenislessen.

  • Diederdick

   Troll alert

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Mihamed Kouki

    Nederlanders zijn goed in het terecht wijzen van anderen maar hun geschiedenis is zelf inkt zwart. Dat is de waarheid. Niks meer en niks minder.

    (in antwoord op Diederdick)
    • Diederdick

     Mihamed, zoek eens op wat projectie betekent.

     http://www.americanthinker.com/2014/05/the_greatest_murder_machine_in_history.html

     Rest my case

     (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • Mihamed Kouki

      Rest my case? Dat had je gehoopt!

      Dit artikel komt van americanthinker. Dit zeggen ze over zichzelf: American Thinker is a daily internet publication devoted to the thoughtful exploration of issues of importance to Americans. Contributors are accomplished in fields beyond journalism and animated to write for the general public out of concern for the complex and morally significant questions on the national agenda.

      There is no limit to the topics appearing on American Thinker. National security in all its dimensions — strategic, economic, diplomatic, and military — is emphasized. The right to exist and the survival of the State of Israel are of great importance to us. Business, science, technology, medicine, management, and economics in their practical and ethical dimensions are also emphasized, as is the state of American culture.

      (in antwoord op Diederdick)
     • Mihamed Kouki

      Ze zeggen dus dat het bestaansrecht van Israel van zeer groot belang voor hun is. Waarom wordt stilgestaan bij Israel? Israel is toch niet het enige land die het zwaar te verduren heeft? Tibet voelt zich onderdrukt door China. Waarom worden dat soort landen niet genoemd maar ALLEEN Israel. Een dergelijke opmerking kan alleen komen van een zionist. Americanthinker is dus een zionistische website en we weten allemaal hoe objectief de zionisten over islam en moslims denken. Ahum.

      I rest my case!

      (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • Diederdick

      Dit ging toch helemaal niet over Israel?
      Dit ging toch over uitbuiten?
      En dat dat niet alleen door de boze beschaafde wereld is gedaan maar ook door landen in het Midden oosten?

      Daar ging die link over, niet over Israel.

      Naast projectie heb je ook nog last van een tunnelvisie.
      En blijkbaar een soort van Messiascomplex omdat je hier zit om jouw onfeilbare versie van jouw werkelijkheid te verkondigen.

      Ik zou maar eens wat professionele hulp zoeken,, Mihamed.

      (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • Mihamed Kouki

      Diederick. Voordat je een artikel begint te lezen is het altijd aan te raden om te kijken welke auteur of organisatie achter het artikel zit. Je moet weten vanuit welk perspectief iets geschreven is. Dat is de reden dat ik wilde weten wie achter deze website zit. Nogmaals, er zijn meer dan 200 landen; waarom staan ze in hun missie verklaring alleen stil bij Israel. Misschien dat het jou koud laat maar als het om moslims gaat dan vind ik elke verwijzing naar israel verdacht.

      (in antwoord op Diederdick)
     • Diederdick

      Nogmaals, niet alleen hetr Westen heeft aan slavenhandel gedaan. Er zijn nog veel meer landen schuldig.

      Alleen het Westen wordt het voorgehouden omdat het zich schuldig voelt over het vroegere feodalisme, de godsdienstoorlogen en het koloniale verleden, en over de meer recente wereldoorlogen. Positief maar het verlamt alle handelingen. Leidt tot een heel verkrampte houding naar de rest van de wereld alsof die nooit iets fout hebben gedaan.

      Lees maar eens iets van Pascal Bruckner.

      (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • Mihamed Kouki

      Diederik. Bedankt voor je inhoudrijke reactie. Je betoog is helder en ik kan me er min of meer in vinden. Ik heb Nederland aangehaald omdat ik een Nederlands ingezetene ben en daarnaast ben ik het morele vingertje van Nederland zat.

      (in antwoord op Diederdick)
     • Diederdick

      Vingerwapperen (=mooie Geenstijlse uitdrukking) is niet specifiek Nederlands maar wel enorm irritant. Juist dat opgeheven vingertje duidt op een vooringenomen standpunt en de onmogelijkheid inhoudelijk eens van mening te verschillen, overtuigd van het eigen gelijk.

      Helaas zijn er heel veel landen die alleen maar wijzen en die niet eens in anderlands schoenen gaan staan. Het zou de discussies zo vergemakkelijken namelijk.
      De VN zit vol met schreeuwerds, vingerwapperaars en wijzers en er zijn maar weinig landen die leven overeenkomstig de standaarden die ze andere landen middels resoluties opleggen. Daarom vind ik de VN één van de meest hypocriete, zielloze en ruggegraatloze organisaties.

      (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • harrr

      Islam heeft eeuwenlang het monopolie gehad op slavenhandel.
      De blanken hebben dat niet zelf bedacht hoor.
      Overigens doet de islam het nog steeds. Kijk maar naar qatar. Slavenstaat.

      (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Ja, het begint er wel op te lijken.
    Hij heeft maar een beperkte repertoire, en die kennen we nu wel.

    Joden zijn moordenaars
    Moslims zijn goed.
    Blanken zijn racisten.
    Blanken zijn uitbuiters.

    (in antwoord op Diederdick)
    • Mihamed Kouki

     Correctie:
     – Ik heb niet gezegd dat joden moordenaars zijn, ik heb gezegd dat Israëliërs moordenaars zijn.
     – ik heb nooit gezegd dat alle moslims goed zijn. ik heb vaak genoeg kritiek geuit op ISIS, Arabische dictators
     – dat blanken racistisch zijn. Wat ik wel zeg is dat blanken een dubbel moraal hebben. Bijv door democratie te propageren maar tegelijkertijd saudi Arabië als een bondgenoot te zien.
     – ik heb nooit gezegd dat blanken uitbuiters zijn. Wat ik wel weet is dat Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje, Italië e.a vele landen hebben gekoloniseerd en hebben uitgebuit. That’s a fact.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 3. Janneke van Vught

  Volgens mij zijn dat een man en vrouw op die foto. Misschien moet er een losse fotoredactie komen bij WIK.

  • Peter

   Ik lees het artikel niet eens verder meer. Ben toch een racist en bevoor(oor)deeld. Maar volgens mij suggereert dat plaatje juist waar het (niet) om gaat maar wat normaal is.

   Nou heb ik weinig ervaring, denk ik. Maar ik sta overal open voor. Ben niet overal vatbaar voor. Maar volgens mij kan er heel veel en gebeurt er heel veel wat ik gelukkig niet zie.
   En ik weet niet eens zeker wat het ergste is.

   Maar hoe kortzichtig kun je zijn.
   Veel gestudeerden, laat staan afgestudeerden, meten met 2 maten.
   Het is bruin en kan natuurlijk nooit racistisch in.
   Volgens mij is er nu allang bewezen dat racisme in ieder mens kan zitten.

   Gewoon gebrek aan levenservaring. Das alles.
   Hier is het min of meer geaccepteerd. Ook niet door het gros.
   Alles duurt lang. Mensen moeten wennen wat er ineens in het daglicht komt. Ja, vroeger werd het natuurlijk stiekem gedaan.
   Als je betrapt werd dan kon je wel eens aan de galg gehangen worden.
   Nog vrij recent in Utrecht. Ja, wat is nou een paar eeuwen geleden ?
   Inmiddels misschien 4.

   (in antwoord op Janneke van Vught)

Reacties niet toegestaan