Bootdrama: studente zwemt acht uur naar onbewoond eiland

Acht uur lang was ze aan het zwemmen. Toen bereikte de Utrechtse geneeskundestudente Els Visser het strand van het bijna onbewoonde vulkaaneiland Sangeang. Ze overleefde ternauwernood het Indonesische bootdrama. Els Visser had net als 24 anderen een leuk uitje gepland vanaf het Indonesische Lombok naar de ruige Komodo-eilanden. Maar het liep anders. De boot kreeg motorpech, liep op een klif en zonk. Visser belandde in een woeste koude zee. Ze vertelt telefonisch aan de Telegraaf: „Zaterdagnacht kregen we te horen dat er een gat in de boot zat. We bleven nog urenlang drijven, maar op een gegeven moment moesten we midden op zee van boord.” Zo’n vijftien mensen stappen in een reddingssloep. Anderen springen in het water. „Ik besloot samen met een andere vrouw naar een eiland te zwemmen dat we in de verte zagen''. Na acht uur komt het tweetal aan op Sangeang, dat bekendstaat om zijn vulkaanuitbarstingen en varanen van soms wel drie meter groot. Daar worden ze een dag later opgepikt door een ander toeristenschip. Inmiddels zijn 23 mensen gered. Twee worden nog vermist, waaronder een Nederlander.

Bron(nen):   Telegraaf      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. brabantman

  Woon zelf in Azie en verbaas mij elke keer weer over de naiviteit van de toeristen. Met name ook Nederlanders. Er gebeuren in de omliggende landen elke week veel ongelukken met schepen met vele doden. Daar lees je niets over in de NL pers. Terugkerend elke keer: te veel passagiers aan boord, niet zeewaardig, geen zwemvesten aan boord of niet te vinden, op rotsen lopen enz. enz. Men zou veel kunnen voorkomen als men eens minder argeloos zou zijn en de boel eerst goed aankeek voordat men instapt. Er zijn bij de Indon. eilanden de afgelopen jaren honderden mensen omgekomen door verdrinking op boten en ferries net als de Filippijnen. Aziaten lopen met een groot bord voor hun kop, een ongeluk is de wil van Allah of Boedha. Dus waarom zou je bv communicatie of zwemvesten meenemen aan boord, als het je tijd is, ok. Veel Nederlanders lopen in het buitenland rond met de gedachten dat alles is zoals in NL.

  • harrr

   Hier Thailand (island hopping) in de planning staan , wellicht een simpel opblaasbaar drijf-ding in de rugtas stoppen wel een goede tip…. thanks!

   (in antwoord op brabantman)
 2. Paulraw

  Ze vertelt telefonisch aan de Telegraaf: „Zaterdagnacht kregen we te
  horen dat er een gat in de boot zat. We bleven nog urenlang drijven,
  maar op een gegeven moment moesten we midden op zee van boord.”

  Er werd geen hulp ingeroepen?

Reacties niet toegestaan