Kijkje achter de ramen op de Wallen

Altijd al eens willen weten hoe het voelt om achter de ramen te staan op de Wallen? Of hoe het er in de Bananenbar aan toegaat? De roemruchte hoerenbuurt in Amsterdam stelt zondag de deuren open, op initiatief van het Prostitutie Informatie Centrum (PIC) dat 20 jaar bestaat.

Vanaf 10.30 uur tot 17.30 uur kunnen bezoekers in de buurt onder meer een wandeling maken met een voormalig wijkagent, een workshop paaldansen volgen, koken met cannabis in het Cannabis College of een kijkje nemen in een echte peeskamer.

Ook geeft sekstheater Casa Rosso previews van de shows die er te zien zijn en kunnen belangstellenden in het opvanghuis van het Leger des Heils zien hoe het er daar aan toegaat. Verder zijn er workshops condomologie in de Condomerie en geeft een dame een erotische stripteaseact bij de Peepshow.

Volgens Mariska Majoor van het PIC is het tijd dat de Wallen weer eens in het zonnetje worden gezet. ,,Het gaat eigenlijk niet zo goed met de buurt, die wordt overspoeld met toeristen.'' Ze vindt dat meer Nederlanders de rosse wijk moeten leren kennen. ,,Naast de seksindustrie zijn er ook zo veel andere leuke dingen te bezoeken.''