Doodenge spinnen teisteren Britse familie

De spinnen in het huis van de familie Forrester in Bristol lijken uit de kluiten gewassen huisspinnen, maar zijn een stuk minder goedgemutst. De boosaardige spinnen vallen het koppel en hun drie kinderen aan. De man des huizes heeft een gemene beet opgelopen, die pas na maanden is geheeld. De spinnen zijn zogenaamde veldtrechterspinnen en hebben niet de naam agressief te zijn. Meestal slaan ze net als veel andere spinnen op de vlucht voor mensen. Maar de variant in het huis van de Britse familie gaat onbevreesd in de aanval als hij op mensen stuit. Vooral de lange poten boezemen de familie angst in. Ze zijn bijna 15 centimeter lang. De verder normaal ogende spinnen zijn door het zachte weer evenals andere spinnen groter dan gewoonlijk. De Forresters hebben al meer dan 30 van de kleine monsters gedood, maar ze blijven komen en maken kleine, diepe wonden, die heel moeilijk genezen. Het gif van de spinnenbeten veroorzaakt huidnecrose, maar ook duizeligheid en geheugenverlies.

Bron(nen):   Daily Mail      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  robotjes?

 2. vandehoedenderand

  Ik weet niet. Klinkt als een broodje aap. Deze ‘huisspin’ komt in Nederland ook overal voor. Iedereen is weleens tegen zo’n spin aangelopen. En inderdaad, normaal gesproken doen ze niets, behalve allicht hard wegrennen.
  Echter, als ze in het nauw worden gedreven, kunnen ze wel degelijk bijten.
  http://www.tuinadvies.nl/grijze_huisspin.htm
  Maar dat doen meer spinnensoorten.

  Om eerlijk te zijn, maar ik ben geen bioloog dus pin me er niet op vast, denk ik dat elk dier dat in het nauw wordt gedreven gaat bijten of zich anderszins zal proberen te verdedigen.

  Los daarvan – nogmaals pin me er niet op vast – heb je in Australië (waar anders…) een spinnensoort die hierop lijkt en aan verwant is, maar wél enigszins gevaarlijk is voor de mens. De bovenstaande huisspin is daar de natuurlijke vijand van en houdt de gevaarlijke evenknie juist buiten de deur, aangezien het in dat opzicht de sterkere soort van de twee is. Een bondgenoot dus.

  We hebben geen echt gevaarlijke spinnen in deze contreien, tenzij je er één als huisdier houdt. Wat ik overigens niet begrijp, maar dat terzijde. De wespspin of tijgerspin is daarentegen wél aan een opkomst bezig. Maar dat doet ie al een tijdje. Klimaat verandert namelijk, tenzij je natuurlijk oogkleppen op hebt en denkt dat dat een lulpraatje is van ‘subsidieslurpers’.
  http://www.gelderlander.nl/archief/gerrit-jansen-mediterrane-wespspin-heeft-lak-aan-een-hollandse-winter-1.2785610

  • Windows 8

   “Klimaat verandert namelijk, tenzij je natuurlijk oogkleppen op hebt en denkt dat dat een lulpraatje is van ‘subsidieslurpers’.
   Kimaat is een dynamisch process, niks nieuws dus.

   (in antwoord op vandehoedenderand)

Reacties niet toegestaan