De wereldkampioen mensen executeren is…

Het gaat heel veel over het feit dat Amerika nog altijd mensen dood maakt om hen definitief te straffen voor misdaden. En het gaat ook nog wel over de neiging van Saoedi Arabie om andersdenkenden te onthoofden. Maar de kampioen executies met een straatlengte voorsprong is China

25 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Niks mis met het executeren van moordenaars en verkrachters, zolang je rechtssysteem maar goed functioneert.

  • vandehoedenderand

   Ja, en daar zit gelijk het hele euvel. Geen enkel rechtssysteem is onfeilbaar. Geen enkel. Bestaat niet. Gaat ook nooit bestaan. Want het is en blijft mensenwerk en mensen maken fouten. Dat is dus alvast één reden om pertinent tegen de doodstraf te zijn.

   Los daarvan is er nog een hele hoop mis mee. Om nog maar niet te zeggen in wat voor discutabel rijtje landen je je begeeft.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Bescherming van weerloze burgers tegen moord en verkrachting lijkt mij belangrijker dan meelopen met de politiek-correcte meute.

    (in antwoord op vandehoedenderand)
    • Calhoun84

     Kijk eens naar de landen op dat lijstje. De doodstraf werkt dus niet om burgers te beschermen,

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Of juist wel. Zonder de doodstraf zou de misdaad in die landen wellicht nog veel hoger zijn. Dat het niet werkt kun je er in ieder geval niet uit concluderen.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Windows 8

      Net zoals dat de drooglegging er minder gedronken werd bedoel je?
      Het is onderzocht en bewezen dat doodstraf NIET preventief werkt. DE meeste moorden zijn impulsief.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Natuurlijk werkt de doodstraf wel preventief. Een geëxecuteerde verkrachter kan immers geen nieuwe slachtoffers meer maken, of wel dan?

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      “Burgermans Windows 8 • 44 minuten geledenJe kunt moorden en verkrachtingen helaas niet voorspellen.”
      Dus toch preventief

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Woordspelletjes.

      (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Het misdrijf is reeds gebeurd, hoe ‘beschermd’ dat dan?

     (in antwoord op Burgermans)
    • vandehoedenderand

     Och, och. “Policor blablabla.”
     Werkelijk? Heeft u dit nodig? Dit zwaktebod?

     Noemt u mij dan één rechtssysteem dat onfeilbaar is en nooit fouten maakt. Eentje maar! Ik smeek het u! Dat bestaat namelijk niet. Gevolg: er zullen onschuldigen sterven op de stoel. Of aan de galg. Of middels een prik of welk barbaars middel u ook wenst. Niet erg? Tot u zelf als onschuldige op de stoel belandt zeker…

     Oh, trouwens. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de doodstraf bij lange na niet preventief werkt. Dus hoe u dat als ‘bescherming weerloze burgers’ ziet, kan ik niet helemaal plaatsen. En zoals al gezegd is hieronder, bekijk het rijtje eens. Ik durf rustig te beweren dat het hier in NL over het algemeen een stuk veiliger is.

     http://www.amnestyusa.org/our-work/issues/death-penalty/us-death-penalty-facts

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Nederland zou nog veiliger zijn als moordenaars en verkrachters de ultieme straf zouden krijgen. Nul procent recidive.

      (in antwoord op vandehoedenderand)
  • Robin

   Wat hij zegt.

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Calhoun84

  Alsof het een wedstrijd is. Elke vorm van doodstraf is fout en moet bestreden worden. Of dat er nu 39 in de VS zijn of 3.000+ in China. Elke executie die voorkomen kan worden is winst.

 3. IwanovKapotjeplov

  Binnenkost met stip nieuw in deze lijst: de Islamic State.

 4. Windows 8

  China komt dat ‘thuis’ doen met het speciale executiebusje

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1165416/Chinas-hi-tech-death-van-criminals-executed-organs-sold-black-market.html

 5. Robin

  Ik zie de doodstraf als een kosten besparing. Genoegdoening. Wraak. T.b.s.,dat dient ter bescherming van de delinquent en de burgers. En dat gaat al heel vaak fout. Mensen die niet als psychiatrisch patiënt worden aangemerkt met levenslang, als Dutroux, Breivik, wees humaan en laat ze inslapen. Die komen nooit meer vrij. En hun slachtoffers zullen bij elk verzoek om gratie weer gruwelen bij de gedachte dat hun ergste nachtmerries waarheid worden. In China is het weldegelijk een middel om “de massa” in toom te houden. En in Iran etc. is het een bijkomstigheid van een idiote religieuze afwijking. In de V.S. gebruiken ze het volledig transparant en zorgvuldig. Zou hier ook best ingevoerd mogen worden. Wat mij betreft dan.

 6. Jan Terlouw

  De twee grootste wereldmachten komen op dit lijstje voor waaronder de hoeder van de westerse beschaving, de VS. Heel wrang!

 7. marianne martens

  Het is te vergelijken met de foto’s van de Boksers-opstand ( 1900 ) in China, De op de TAO leer geïnspireerde mannen vochten met blote handen en vermoorden duizenden en duizenden mensen van Chinees- Christelijke afkomst en vreemdelingen.De keizerin was slim en trok ze in haar kamp vanwege de vreemdelingen haat.Als jonge meid zag foto’s van mensen geslist op de hekken.
  Is er nu werkelijk wat veranderd?

Reacties niet toegestaan