Dutch bikers die tegen IS vechten zijn wereldnieuws

'Pas op IS, de Nederlandse motorbendes komen er aan'. Het is een van de vele buitenlandse krantenkoppen over de drie bikers van motorbende 'No surrender' die vorige week naar het midden-oosten afreisden om de Koerden te gaan helpen in hun strijd tegen IS. Buitenlandse media vinden de drie Nederlanders wel grappig. Zo vraagt de New York Post zich af hoe strijdklaar de motorbende is na het bekijken van een filmpje op de Youtube-pagina van de groep. Daarop is te zien hoe mannen van middelbare leeftijd rondspringen met veelal ontbloot bovenlijf en meezingend met het lied 'No Surrender is here to stay'. Ook dat het Openbaar Ministerie haar goedkeuring heeft gegeven trekt de aandacht. Zo schrijft de Amerikaanse website Inquisitor.com: 'Bikers vs. IS: Nederlandse bikers vechten tegen IS in Syrië na het krijgen van groen licht.' Een woordvoerder van het OM ligt toe: 'Het is niet meer verboden om in vreemde krijgsdienst te gaan. Je mag alleen niet meevechten tegen Nederland.' Die uitspraak werd ook opgepikt door het Franse persbureau AFP. Op sociale media oogsten de drie motorrijders vooral lof: 'Eindelijk een paar echt dappere mannen.' En: 'De Nederlanders hebben wel de ballen om hun motorclubleden IS aan te laten vallen.' Kennelijk zijn de minder fraaie activiteiten van de beruchte motorbende niet doorgedrongen in het buitenland.

Bron(nen):   AD      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Het ruimt wel lekker op zeg, eerst die reli-gekkies en nu die motortokkies. Kunnen we pitbull eigenaren niet ook overhalen die kant op te gaan?

 2. Windows 8

  “Een woordvoerder van het OM LIGT toe”
  Vanop zijn bed Jeanette?

 3. Calhoun84

  In ieder geval mensen die ook actie ondernemen in plaats van alleen maar een grote mond achter de computer…. Hulde

  Daarnaast getuigt het per definitie van moed om als blanke Nederlander je wapens op te pakken tegen tuig als ISIS. Als deze steun de Koerden helpt dan hebben ze in ieder geval mijn zegen.

 4. Ferry Tilburg

  calhoun84 jij spoort niet , koerden zijn net so erg aanhangers asad

Reacties niet toegestaan