10 dingen die erop wijzen dat je partner vreemdgaat

Eric Barker bracht voor zijn website Barking up the wrong tree de resultaten bijeen van verschillende onderzoeken over vreemdgaan:

  1. De kans dat een man vreemdgaat is even groot als de kans dat hij vertraging heeft bij een vliegtuigvlucht. Wanneer zijn vrouw zwanger is, wordt de kans groter dat hij vreemdgaat.
  2. Hoe meer de man economisch afhankelijk is van de vrouw, hoe groter de kans is dat hij vreemdgaat. Voor vrouwen geldt het tegenovergestelde. Ironisch genoeg zullen mannen die een aanzienlijk hoger inkomen hebben dan de vrouw ook eerder vreemdgaan.
  3. Het aantal bedpartners van de vrouw kan voorspellen hoe hoog het risico is dat zij vreemdgaat. Vrouwen die de broek aanhebben in een relatie zullen de partner eerder bedriegen.
  4. Als de vrouw een hoog opleidingsniveau heeft is de kans kleiner dat ze vreemdgaat. Maar als zij beter opgeleid is dan haar partner, is de kans weer groter dat ze vreemdgaat.
  5. Wanneer de vrouw ontevreden is over de relatie, is de kans twee keer zo’n groot dat ze vreemd gaat. Wanneer een vrouw op seksueel gebied niet genoeg krijgt in de relatie, is de kans drie keer zo groot.
  6. Vrouwen zullen eerder een affaire beginnen op jonge leeftijd. Mannen doen dit pas op latere leeftijd. Mannen zullen dan eerder vreemdgaan met een jongere vrouw.
  7. Mannen met een mannelijke stem en vrouwen met een vrouwelijke stem hebben een grotere kans om vreemd te gaan.
  8. Het aantal bedpartners, impulsiviteit en relatiegeluk zijn verschillende factoren die kunnen voorspellen of iemand zal vreemdgaan.
  9. Sommige mensen gaan vreemd omdat ze gestresst zijn. Ongeveer 75% van de huwelijken houdt stand wanneer de man vreemdgaat. 65% van de huwelijken houdt stand wanneer de vrouw vreemdgaat.
  10. Onder de mensen die wel eens te maken hebben gehad met een vreemdgaande partner, beoordeelt 56% van de mannen en 34% van de vrouwen hun huwelijk als “gelukkig” of “zeer gelukkig”.

Bron(nen):   Barking up the wrong tree