Waarom alle hipsters er ongeveer hetzelfde uit zien

De hipster gaat er prat op dat hij wars is van conventies. De lange baard, opgerolde broek en een kek mutsje moeten laten zien dat hij zich onderscheidt van anderen. Maar dat lukt niet erg, blijkt wel als je tien hipsters op een rijtje zet: ze lijken namelijk nogal veel op elkaar. En dat is eigenlijk logisch, zegt de Franse neurowiskundige Jonathan Touboul. Hij heeft er zelfs een wiskundige formule voor: Volgens het AD legt Touboul het als volgt uit: 'Als je een grote groep individuen neemt die onderling contact hebben, en allemaal samen proberen om tegen de norm in te gaan en anders te zijn, zullen ze uiteindelijk allemaal hetzelfde doen op dezelfde tijd'. Touboul meent dat dat komt, omdat het even duurt voordat een individu de keuzes van anderen geregistreerd heeft. 'Je kan niet weten wat andere mensen beslissen op exact hetzelfde moment dat ze die beslissing maken. Dus uiteindelijk gaat iedereen hetzelfde doen, omdat het onmogelijk is om op de trends vooruit te lopen,' aldus Touboul. Daar is de hipster inmiddels ook achter. Hij wil dan ook niet meer zo genoemd worden. How to be a hipster  

Bron(nen):   AD      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Bedankt hoor, en ik maar denken dat er maar één hipster was.

 2. Vogelbeest

  En geheel terecht een apple-advertentie bij het artikel. Want een hipster heeft apple om zich te onderscheiden. Dat het niet zo goed werkt en veel duurder is dan de alternatieven doet er niet toe. Als het maar hipster-style is.

  • Windows 8

   “Niet zo goed werkt”?

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Apekool

    Iets preciezer: “waarvan het gebruik wordt beperkt door een fascistoïde bedrijfsfilosofie waarin alle gebruikers een begripsvermogen van een driejarige kleuter wordt toegedicht”

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Het lukt jou niet er mee te werken? Werkt hier prima. Zowel in mijn thuisnetwerk als op het bedrijf waar windows PC, MBP, Android als iOS vlotjes door elkaar gebruikt worden.

     (in antwoord op Apekool)

Reacties niet toegestaan