Stop met afdrogen en strijken: huishoudelijke klusjes die je net zo goed kunt overslaan

Het huishouden, weinig mensen zullen er plezier aan beleven. Hoe fijn is het dan, als je een aantal van die klusjes net zo goed kunt overslaan.

 1. Afdrogen
  Was je sommige dingen af, omdat ze niet in de afwasmachine kunnen of komt je vaat nat uit het apparaat dan ben je misschien geneigd om de theedoek erbij te pakken. Laat dat maar zitten. Het is hygiënischer om je borden en kopjes aan de lucht te laten drogen.
 2. Bovenop de keukenkastjes schoonmaken
  Ongetwijfeld ligt er een laag stof op je keukenkastjes, maar niemand die het ziet dus vaak zul je er niet poetsen. Leg je er kranten op dan wordt het vet en stof geabsorbeerd en hoef je helemaal niet meer schoon te maken. Leg enkel af en toe een nieuw krantje neer.
 3. Strijken
  Je kunt jezelf een hoop werk besparen door je was niet te hard te centrifugeren en direct op te hangen zodra de machine klaar is. Als je dan ook nog bloesjes en zware kledingstukken op een hanger hangt plus de broeken op zijn kop dan zijn de meeste kreukels verdwenen en kun je die strijkbout lekker in de kast laten.
 4. Je bed opmaken
  Het ziet er zo lekker strak uit, zo'n opgemaakt bed, maar voor de hygiëne hoef je het niet te doen. Sterker nog, het is beter om je dekbed opengeslagen te laten liggen, zodat het kan luchten en het vocht eruit trekt. Zo krijgen bacteriën en andere vieze beestjes geen kans.
 5. Voorspoelen
  Er blijft discussie over, maar het is waarschijnlijk echt beter om je vaat niet voor te spoelen voor je hem in de afwasmachine zet. Het schoonmaakmiddel hecht zich aan het vuil waardoor alles beter schoon wordt.

Bron(nen):   HLN