‘Teeven wekt schijn belangenverstrengeling’

Staatssecretaris Fred Teeven heeft in de ogen van de PVV de schijn van belangenverstrengeling gewekt met de grootschalige opvang van asielzoekers in het Drentse dorpje Oranje. Een partijgenoot van VVD-bewindsman Teeven, Hennie van der Most, is eigenaar van het vakantiepark waar de asielzoekers worden opgevangen.

Daarover is een miljoenendeal gesloten, zei PVV-Tweede Kamerlid Sietse Fritsma dinsdagavond tijdens het begrotingsdebat van Veiligheid en Justitie. Deze deal ,,klopt niet''. Fritsma eist opheldering.

De PVV'er zei dat Teeven zich hard heeft gemaakt voor de massale opvang in het kleine dorp en dat die opvang in strijd is met het lokale bestemmingsplan. Ook de gemeenteraad is gepasseerd in de besluitvorming, waardoor de rechten van burgers zijn verkwanseld, aldus Fritsma.

Fritsma weet niet of er echt sprake is van belangenverstrengeling, maar vindt dat ook de schijn daarvan moet worden vermeden.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meneer Dick

  Bekijk ‘t ‘s zo: een vakantiepark met plek voor 1400 mensen staat leeg en nutteloos. Vanzelfsprekend valt het oog van het ministerie op zo’n uitgelezen mogelijkheid. VVD’ers zitten overal, vooral in ondernemingen. Het wordt heel lastig voor de overheid om alle ondernemingen, waar een VVD’er aan het roer staat, te negeren.

  • Volledig

   Logische redenering, echter het is stasi Teeven die zich druk heeft gemaakt om die plek. Om de _schijn_ te vermijden van belangenverstrengeling én omdat het niet zijn werk is, had een ambtenaar deze deal moeten managen.

   (in antwoord op Meneer Dick)

Reacties niet toegestaan