Jonge ‘beurshandelaar’ loog over 57 miljoen

Vele media over de hele wereld schreven over de tiener die tijdens schoolpauzes 57 miljoen euro verdiende op de beurs. Nu blijkt dat de 17-jarige Mohammed Islam het verhaal verzonnen heeft. Toen hij het vertelde aan New York Magazine kon hij niet geloven dat het zo snel werd opgepikt. 'We hebben de hele nacht nieuwsberichten van over heel de wereld gelezen', aldus Islam. 'Op LinkedIn kreeg ik 190 berichten. Het verhaal was zwaar uit de hand gelopen. We hadden zelfs een interview bij de financiële tv-zender CNBC, maar dat hebben we op het laatste nippertje afgezegd. Het verhaal is dus niet waar en het spijt me,' bekent hij aan de New York Observer. Vooral zijn ouders zijn teleurgesteld, zegt Islam. 'Ze wilden me onterven en mijn moeder zegt niet meer tegen me te willen spreken. Door de leugen kunnen ze me niet meer vertrouwen.' Mohammed Islam © Facebook

Bron(nen):   AD  New York Observer    

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Uitermate geschikt voor het bankwezen dus.

  Overigens had ik dit vermoeden gisteren al.
  Natuurlijk is het niet netjes van deze knul, maar het verbaast me meer dat de media het andermaal niet zo nauw nemen met het achterhalen van feiten en de waarheid. Iemand roept iets en het wordt meteen maar de wereld ingeslingerd.

  • ernie

   toch knap van je, je bent dus wel van gisteren! Bert zegt daarentegen: “Je hebt nogal wat mensen die van alles achteraf van te voren hebben zien aankomen. De beste achteraf-vantevoorders worden beurshandelaar”

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Point

  Ja, het huidige journaille in NL bestaat uit mensen die berichten overtypen en daarbij totaal niet nadenken over wat ze overtypen. Op deze site is dat wel heel erg. Het woord ‘kritische noot’ is hier niet bekend. Je vraagt je af wat de dames/heren die deze site voltikken tijden hun studie hebben opgepikt.

  De leuke en boeiende stukjes die hier vaak ook te lezen zijn moeten haast berusten op toeval en zijn zeker niet te wijten zijn aan enige kennis of deskundigheid.

 3. Bart_van_Oerle

  “Ze wilden me onterven en mijn moeder zegt niet meer tegen me te willen spreken.”

  Nou nou, hij is nog maar 17 jaar hoor, kunnen we er niet gewoon om lachen ofzo? Dit is toch ook om te lachen?

  • kletsmajoor

   Ik kan er wel om lachen. Vooral om de media die er weer eens met boter en suiker ingingen.

   En misschien is dat verhaal dat z’n vader hem wil onterven ook wel weer verzonnen. B.v. om zich in de slachtofferrol te manoeuvreren.

   (in antwoord op Bart_van_Oerle)
 4. ernie

  We moeten niet gaan azijnpissen. Die jongen was gewoon bescheiden: eigenlijk had ie 172 miljoen verdiend, maar dat vond ie te gek dus liet ie de 1 weg. Uit bescheidenheid dus een leugentje… so what.

 5. Burgermans

  Volgende keer beter je bronnen checken, Jeanette. Nu is je reputatie als journalist naar de haantjes.

 6. Jannie Ooms

  U verwart WIK met een echte krant en de samenstellers met journalisten en duiders van het nieuws.

  WIK verzamelt gewoon lezenswaardig nieuws, of nieuws dat een glimlach waard is, vertaalt dat (niet altijd even goed, dat is waar) en zet het op de gratis toegankelijke site. Het is een leuk initiatief, waar kennelijk behoefte aan bestaat gezien het aantal mensen dat dagelijks reageert.

  Ik heb de samenstellers van WIK nooit betrapt op journalistieke pretenties. Ze treden op als doorgeefluik en ik verwacht van hen dan ook niet dat ze hun -veelal buitenlandse- nieuwsbronnen checken voor ze hun berichten doorgeven.

  • Point

   NADENKEN!!! Is dat volgens u ook niet meer nodig anno 2015 bij de overtikmedia? En iets checken? Ben je gek, hé dat is old school hoor!

   Elke papegaai weet dat zo’n bericht een broodje aap is. Als je het dan meldt geef er dan een draai aan dat het wel echt ongeloofwaardig klinkt.

   Trouwens ook de ‘echte kranten’ hadden dit belangrijke nieuws. Zelfde euvel.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 7. Robin

  Meneer Mohammed Islam. Srsly?

Reacties niet toegestaan