CBS: 18,1 miljoen inwoners in 2060

In 2060 wonen in Nederland 18,1 miljoen mensen. Dat verwacht het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat donderdag de nieuwe bevolkingsprognose publiceerde.

De verwachting is gebaseerd op de gestegen levensduur van mensen. Ook komen meer migranten naar Nederland dan er vertrekken. De komende jaren worden ook weer meer kinderen geboren, maar dat is op den duur niet voldoende om het oplopende aantallen sterfgevallen te compenseren. Nederland telt in de toekomst meer ouderen en meer allochtonen.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bart

  Vooruitzichten lijken niet gunstig voor het toenemen van de welvaart. Aan de andere kant is voortdurende bevolkingsgroei ook niet gunstig voor de spaarzame open ruimte in ons land. Sta er een beetje dubbel in.

  • harrr

   Zolang er in NL ruimte is voor die windmolens EN er is ruimte voor een markerwaard (beide volstrekt overbodig)… dan maak ik me nog geen zorgen.
   Daarentegen een miljoen onrendabelen erbij gaat ons wel degelijk opbreken.

   (in antwoord op Bart)
   • Bart

    Wat dat laatste betreft eens… Maar ik rij nog altijd liever door Zeeland of Friesland dan door het Westland of de Botlek. Zou het jammer vinden als ons mooie land helemaal volgebouwd wordt!

    (in antwoord op harrr)
 2. Burgermans

  Grenzen dicht!

Reacties niet toegestaan