Failliet Oad claimt 80 miljoen van Rabobank

De Twentse familie Ter Haar, oud-eigenaar van Oad, claimt 80 miljoen euro van de Rabobank. De bank zou onrechtmatig de kredieten van de reisorganisatie hebben opgezegd. 'Oad had nooit failliet hoeven gaan,' zei familiewoordvoerder Jan Driessen gisteravond tegen de Telegraaf. Morgen gaat de dagvaarding naar de rechter. 'Er is een oorlogskas tot de Hoge Raad en terug. We willen gerechtigheid en eerherstel.' Driessen: 'Bij de Rabo tonen we met harde feiten aan dat die geen idee heeft hoe een reisorganisatie werkt. Het gebrek aan kennis over bijvoorbeeld seizoenskredieten in toerisme is verbijsterend. Pure onkunde.' Hij gaat verder: 'De bank heeft bewust aangestuurd op een faillissement om de eigen risico’s uit te sluiten. Er waren drie keer zoveel zekerheden gesteld als nodig is. Dat heeft veel weg van paranoiagedrag en doorgeschoten risicomijding. De Rabo heeft als enige nul schade opgelopen.' De woordvoerder van de Rabobank: 'We wachten de dagvaarding deze week af en zullen daarna op gepaste wijze reageren naar de rechter. We hebben alle vertrouwen in een voor ons goede afloop van deze rechtszaak, omdat we naar eer en geweten hebben gehandeld.' De onwil van banken om bedrijven te financieren is niet alleen een doorn in het oog van de ondernemers zelf. Ook in de Tweede Kamer staat deze ’dodelijke rem op de Nederlandse economie’ op de agenda.  

Bron(nen):   Telegraaf      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Reisorganisaties zijn door internet zo goed als overbodig geworden, het lijkt mij zeer verstandig van de Rabobank om geen geld meer in een failliete bedrijfstak te investeren.

 2. Divert

  Tja, wat willen we nu? Toen de huidige crisis begon hebben de banken het verwijt gekregen te makkelijk krediet te verstrekken en te veel risico’s te nemen. Nu zijn banken voorzichtiger, moeten hogere financiële buffers opbouwen: zijn ze weer de gebeten hond.

 3. Twentse Bank

  aanpakken die Rabo Bank
  bonussen en topsalarissen laatste 10 jaar terugstorten
  i.p.v. bedrijven & ondernemers afslachten waar ze jaren van geplukt hebben.

Reacties niet toegestaan