Amerikaanse kankerpatiënte gedwongen tot chemotherapie

Een 17-jarige kankerpatiente wil stoppen met haar chemokuur. Haar moeder steunt haar daar in. Maar de Amerikaanse staat Connecticut, waar ze vandaan komt, dwingt haar om door te gaan. Het meisje lijdt aan de ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Dokters bepaalden dat ze een zware agressieve therapie nodig had. Toen ze de behandeling in samenspraak met haar moeder weigerde, werd ze door de rechter onder toezicht van jeugdzorg geplaatst. Ze vecht de uitspraak van de rechter aan, maar moet in ieder geval tot de uitspraak donderdag gedwongen de chemokuur ondergaan. In Canada oordeelde een rechter in een vergelijkbare zaak onlangs in het voordeel van de 11-jarige patiënte. Zij mag nu volgens de traditionele therapie van de First Nations worden behandeld.

Bron(nen):   De Morgen      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “in het voordeel van de 11-jarige patiënte.”
  definitie van dat “voordeel” hier is weer teveel gevraagd?

  • vandehoedenderand

   Nee. Voordeel betekent hier gewoon dat de 11-jarige patiënte in kwestie kreeg wat ze verlangde, i.e. stoppen met de chemokuur.

   Ik weet dat u graag zoekt naar onvolkomenheden op deze website. Waarom weet ik eigenlijk niet. Ze zijn er veelvuldig, maar niet alles is fout.

   (in antwoord op Windows 8)

Reacties niet toegestaan