Waart er in Manchester een seriemoordenaar rond?

In 6 jaar tijd werden 61 lichamen uit de grachten van Manchester gevist. Er doen al geruime tijd geruchten de ronde dat er een seriemoordenaar, ‘The Pusher’ genaamd, actief is. The Pusher zou een psychopaat zijn die voornamelijk mannen in het water duwt. Verhalen van mensen die aan de dood ontsnapten en andere angstaanjagende ervaringen worden veelvuldig gedeeld onder de hashtag #thepusher op Twitter. Nu een vooraanstaand academicus heeft gesuggereerd dat het hoge dodental geen toeval kan zijn, laait de angst onder bewoners weer hoog op. Prof. dr. Craig Jackson, hoofd van de afdeling psychologie van de Universiteit van Birmingham, vindt het ook onwaarschijnlijk dat het allemaal zelfdodingen waren, want zo vaak gebeurt het niet dat iemand een eind aan zijn leven maakt door in een gracht te springen. De resultaten van forensische onderzoeken en lijkschouwingen waren in veel gevallen niet eenduidig. De lichamen bevonden zich vaak in een verregaande staat van ontbinding. In 48 gevallen waren de lijken niet identificeerbaar meer. De politie vindt het zeer onwaarschijnlijk dat er sprake zou zijn van een seriemoordenaar. Er zijn geen aanwijzingen dat er een verband is tussen de verschillende sterfgevallen of dat ze allemaal onder verdachte omstandigheden hebben plaatsgevonden. Ook prof. dr. David Canter, een gerenommeerd psycholoog op het gebied van daderprofilering, zegt dat het ‘nogal onverantwoordelijk’ is om te suggereren dat er een seriemoordenaar actief is, zonder verdere gegevens over waar de lichamen precies werden gevonden en de waarschijnlijke doodsoorzaken. ‘Dit is een zeer groot gebied in de buurt van plaatsen waar veel mensen dronken worden. Een meer constructieve bijdrage zou zijn om de veiligheid van de grachten ‘s nachts in vraag te stellen.’

Bron(nen):   The Telegraph      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  de britse uitgaanscultuur kennende zijn het gewoon bezopen kroeggangers die iets teveel zwalkten bij de gracht..

 2. Tja...

  Harrr, dan zouden er meer Engelsen in de Amsterdamse grachten boven moeten komen drijven. Denk je niet? Maar het is raar dat veel lichamen niet meer geidentificeerd kunnen worden. Zelfs na verre staat van ontbinding is er uit de kiezen nog wel bruikbaar DNA te halen.

 3. VonRichthoven456353022260

  Geen vreemde theorie.

  Kijk maar eens op Google maps naar Manchester, geen stad die je qua grachten bv met een stad als Amsterdam kunt vergelijken, dus het idee dat dit allemaal ongelukken onder invloed van drank zouden zijn is gering.
  Ook zelfmoorden zijn niet zomaar uit te voeren in zulke waterwegen als in Manchester.
  Als vergelijkingsmateriaal heeft men enkele andere steden in Engeland genomen aldus het bericht van RT;

  “There’s lots of canals in London, Nottingham and Birmingham where there are lots of pubs by the canals and we don’t have a fraction of the number of bodies in the canals that we’ve seen in Manchester.”

  http://rt.com/uk/222655-serial-killer-manchester-canals/

Reacties niet toegestaan