Bizar: jongen speelt maand lang voor gynaecoloog

Het is een 17-jarige jongen gelukt om zich in een Amerikaans ziekenhuis een maand lang voor te doen als gynaecoloog. Een paar weken geleden stapte de tiener doodgemoedereerd het St. Mary's ziekenhuis in West Palm Beach (Florida) binnen. In zijn doktersjas met logo van het ziekenhuis zag hij er uit als iedere andere arts en zo gedroeg hij zich ook. De beveiliging dacht dat hij bij het verplegend personeel hoorde. De jongen werd uiteindelijk betrapt door een echte arts. Hij zat in een onderzoeksruimte met een patiënt en had een stethoscoop om zijn nek en een mondkapje op. Arts Sebastian Kent rook onraad. 'Toen hij met een patiënt binnenkwam, stelde hij zich voor als dokter Robinson. Eerst dacht ik nog gewoon dat ik echt wel oud aan het worden was omdat de beginnende artsen steeds jonger leken te zijn', verklaarde Kent. Hij riep de beveiliging erbij, die de politie inschakelde. Het ziekenhuis probeerde patiënten nog gerust te stellen met de volgende mededeling: 'De persoon in kwestie heeft nooit contact gehad met patiënten en kon niet vrij rondlopen in het ziekenhuis'. Volgens de moeder van de jongen heeft hij een ziekte, waarvoor hij zijn medicijnen niet had ingenomen. De jongen wordt daarom niet vervolgd.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Volgens de moeder van de jongen heeft hij een ziekte, waarvoor hij zijn medicijnen niet had ingenomen. De jongen wordt daarom niet vervolgd.”
  Lookingatpussyitis?

 2. VonRichthoven456353022260

  Ik heb vanuit persoonlijke (hulpverlening)ervaring mensen meegemaakt die dit soort dingen deden.

  Niet perse denken dat zij gynaecoloog zijn zoals in dit geval, maar bv proberen in de bestuurderscabine van een trein in te stappen als machinist nadat zij hun medicijnen niet hebben ingenomen en nachten niet hebben geslapen, of denken dat zij een miljonair zijn en elke week op dezelfde dag tijd naar een straathoek gaat om een deel van hun erfenis in ontvangst te nemen van een niet bestaande rijke vader, of op een kruispunt gaan staan met een scheidsrechtersfluit en het verkeer gaan lopen regelen, enz…enz…

  Dit zijn waandenkbeelden, voortkomende uit een psychose of schizofrene toestand, waarin waan en werkelijkheid voor de persoon door elkaar lopen.

  In dit geval van deze jongen kan men het van hieruit niet duidelijk beoordelen, maar ik neem aan dat er ook daar mensen zijn die in staat zijn om duidelijk te beoordelen of de jongen ziek is , of dat hij gewoon een viespeuk is.

 3. Albert Bakker

  Als ie het in Amerika niet meer voor elkaar krijgt kan ie in Nederland nog voor neuroloog spelen. Kan je jaren volhouden.

Reacties niet toegestaan