Jochie van 8 verhoord vanwege ‘verspreiding van radicale ideeën’

De achtjarige Ahmed uit het Franse Nice moest vorige week mee naar het bureau, omdat hij volgens zijn leraar 'terrorisme had verheerlijkt'. Hij werd een half uur lang verhoord door de politie, voordat hij weer vrij werd gelaten. Wat had het mannetje gedaan? Toen de leraar vroeg: 'Zijn jullie Charlie', antwoordde hij: 'Nee, want zij hebben een karikatuur gemaakt van de profeet. Ik ben voor de terroristen'. Daarop diende de directeur van de school een klacht in bij de politie en waarschuwde hij de kinderbescherming. Het kind zou 'radicale ideeën verspreiden op school'. Er was voldoende aanleiding voor de klacht, vond de directeur, omdat er al eerder 'reden voor bezorgdheid' was. De jongen zou zich ook niet gedragen hebben tijdens de minuut stilte die op school in acht werd genomen na de aanslag op Charlie Hebdo. Na een half uur ondervragen, was de conclusie van de politie dat het kind niet besefte wat hij had gezegd en het ook niet had meegekregen van zijn ouders. Overigens zijn er meer overbezorgde leraren. In heel Frankrijk kwamen er 70 meldingen binnen bij de politie van kinderen die de minuut stilte niet hadden gerespecteerd.

Bron(nen):   Newsmonkey      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “niet had meegekregen van zijn ouders….”
  Zijn ouders waren christenen?

  • harrr

   bij het aanschouwen van de bijgevoegde afbeelding was iets met “sexueel” nog niet boven komen borrelen bij mij…

   Wellicht toch hulp zoeken?

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Wat hebben de meisjes op hun kop?

    (in antwoord op harrr)
    • harrr

     Ik gok 1 keer … uhh… hoofddoekjes?

     (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Goed zo, H.
      Dat heet seksualisering. Meisje moeten hun hoofdhaar bedekken omdat ze anders mannen(volgers van de pedofeet) hun hoofd op hol brengen.
      Hoe oud was Aisha ook alweer?

      (in antwoord op harrr)
     • harrr

      Daty weet ik ook wel, maar dat jij daarom meteen in een sexualiteit stuip schiet zegt net zoveel over jou als over de -whatever-reden- van die hoofddoekjes

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Ik krijg de indruk dat jij geilheid met seksualisering verwart.
      Ik wordt net zo min geil van deze kinderen als van in bikini gestoken en van lipstick voorziene 4-jarigen. (pageant)
      Beiden zijn echter een voorbeeld van seksualisering en in dit geval een verwerpelijke vorm van indoctrinatie

      (in antwoord op harrr)
 2. Vogelbeest

  Het lijkt me toch in het belang van de Franse samenleving om het jochie samen met broertjes, zusjes en ouders een enkele reis noord-Afrika op te dringen.

 3. Burgermans

  Acht jaar en al helemaal moreel verpest. Wat een afschuwelijk religie is de islam toch.

  • JerushaG

   Houd toch eens eindelijk op met je stierlijk vervelende, domme gezwets op deze site, Burgermans! Van het irritant beledigen van de schrijvers van de artikelen op WEL tot je kortzichtige rechts-extremistische generaliseringen over de islam. Ga je tijd eens wat nuttiger besteden in plaats van hier de godganse tijd te lopen zieken en de goede naam van deze site te bezoedelen, o.a. door je eens te verdiepen in het werk van Karen Armstong over of er een verband bestaat tussen de islam en geweld. Die is er namelijk niet, Stupid!… En zoals er binnen het christendom en jodendom zowel vrijzinnige als fundamentalistische interpretaties zijn, zijn die er binnen de islam net zo goed. Maar dat kwartje zal wel niet bij je vallen. Ik denk dat je net zo dom, kortzichtig en in de war bent als die terroristen en blind bent voor je eigen bekrompen- en domheid.
   Doe jezelf een lol en zoek eens goede hulp in plaats van ons allemaal hier te lopen vervelen.
   En als je het allemaal niet bevalt wat hier geschreven wordt, lees deze site dan niet meer en zoek een andere site in plaats van de redacteuren hier keer op keer te lopen sarren en beledigen.
   Je moet ook begrijpen dat je met jouw (talloze!) uitspraken hier je eigen zwakke psychische toestand verraadt. Het zegt dus meer over jou dan over degenen die je keer op keer beledigt. Niet erg snugger dus, zoveel gebrek aan zowel zelfinzicht als inzicht in het beeld dat je, door je uitspraken hier, van jezelf neerzet (als iemand waar behoorlijk een steekje aan los is).

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Je moet wel stekeblind zijn als je de relatie tussen geweld en islam ontkent. Van Nigeria tot Afghanistan worden elke dag door diepgelovige moslims de meest barbaarse misdaden gepleegd in naam van Mohammed en Allah.

    Net zoals de holocaust de ultieme consequentie van het nazisme was, is de terreur de ultieme consequentie van de islam. De inhoudelijke overeenkomsten tussen islam en nazisme spreken boekdelen over de foute moraliteit van dit geloof. Jodenhaat, homofobie, vrouwenonderdrukking, censuur, gelijkschakeling, de lijst met overeenkomsten gaat door en door.

    Wat me opvalt is dat jij erg agressief en beledigend reageert op het feit dat ik een andere mening heb dan jij. Niet erg volwassen en al helemaal niet tolerant.

    (in antwoord op JerushaG)
   • Bert Schimmel

    Burgermans zijn schoenmaat is groter dan zijn IQ…………

    (in antwoord op JerushaG)
 4. JerushaG

  Hoewel het natuurlijk sowieso behoorlijk kwalijk is om kinderen al zo jong te indoctrineren met een geloof – of het nou de islam is, het christendom, het jodendom of wat voor geloof dan ook – is het ook aangetoond dat sommige kinderen al psychopaten in de dop zijn. Tekenen van psychopathie zijn soms al vroeg te herkennen. Wat niet wil zeggen dat dit jongetje zijn vreemde gedrag en uitspraken zal ontgroeien.
  Op dit forum vermoed ik ook bij een aantal bezoekers een soortgelijke, psychische aandoening. Naast dat ze ziekelijk veel reageren, is de inhoud van hun reacties veelal extreem, bekrompen, pesterig en sarrend. En ze hebben zelf niet door hoe ze zichzelf te kijk en voor schut zetten. En hun medestanders, die lijden onder dezelfde aandoeningen, en het daarom bij een ander niet herkennen, ook niet.

  • Burgermans

   Dus alleen mensen die jouw mening delen mogen reageren en alle andersdenkenden zijn gek? LOL

   (in antwoord op JerushaG)

Reacties niet toegestaan