Emiraten staken aanvalsvluchten tegen IS

De Verenigde Arabische Emiraten hebben hun deelname aan luchtaanvallen op Islamitische Staat (IS) in Irak en Syrië opgeschort. Dat hebben Amerikaanse functionarissen bevestigd.

Het Arabische land vreest voor de veiligheid van zijn piloten nadat IS eind vorig jaar een Jordaanse piloot wist te grijpen die was neergestort. De piloot is levend verbrand door de extremisten.

De Emiraten eisen dat de VS hun beleid verbeteren wat betreft het terughalen van verdwenen piloten en dat toestellen om dat te doen dichter bij het front worden gestationeerd. Die toestellen staan nu in Koeweit.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Veiligheid van aanvalspiloten hahahaha

 2. VerzetIsZinloos

  iSiS heeft dus gewonnen. Hoera. Het kalifaat heeft SA overwonnen

 3. Burgermans

  Was wel te verwachten dat de Arabieren met de staart tussen de benen zouden vluchten voor de islamisten. Zoals gewoonlijk zal het westen de hete kolen uit het vuur moeten halen.

  • Calhoun84

   Nonsens, aan de andere kant voert Jordanië de strijd nu op.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Koning Abdullah praat heel stoer maar de werkelijkheid is dat veel Jordaanse burgers helemaal niet tegen IS willen strijden. Veel Arabieren hebben juist sympathie voor de Islamitische Staat.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Veel Jordanen steunden de missie niet (dat is nu wel iets veranderd) maar dat staat niet gelijk aan steun aan ISIS. In Nederland was op een gegeven moment ook meer dan 50% tegen de missie in Afghanistan maar dat houdt toch ook niet in dat Nederlanders pro taliban zijn?

     (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan