De Korowai in Papoea leven in boomhutten op 40 meter hoogte

Tot de jaren 70 waren de Korowai in Papoea in het westen van Nieuw-Guinea zich niet bewust van het bestaan van andere mensen. Nog altijd leeft het ongeveer 3.000 mensen tellende volk extreem afgezonderd in boomhutten, die op grote hoogte uitkijken over een van de meest afgelegen regenwouden ter wereld. Sommigen van de hutten zijn op ruim 40 meter hoogte gebouwd. Oorspronkelijk om aanvallen van andere stammen te vermijden die hen gevangen wilden nemen of opeten. Het eerste contact met de westerse wereld was in 1974 toen een groep wetenschappers een van de stammen ontdekte. In mei 2006 is het volk vastgelegd op beeld door de Australische verslaggever Paul Raffaele. Naar verluidt werd hij met zijn team benaderd door een man die zei dat zijn zesjarige neef was beschuldigd van hekserij en om die reden dreigde te worden opgegeten. In tegenstelling tot wat antropologen beweren, zegt Raffaele hierover: 'De Korowai is een van de weinige stammen waar kannibalisme nog voorkomt. De meesten leven nog steeds met weinig kennis van de wereld buiten hun stam. Ze hebben regelmatig ruzie met elkaar. Sommigen doden mannelijke heksen en eten ze op.' Anthropologists suspect that cannibalism is no longer practised by the Korowai clans, despite reports of it as recently as 2006 The tribe's towering tree houses were originally built to protect them from attacks by neighbouring clans  A man carries a pig up the ladder to his tree house.The Korowai adhere to age old tradition, sharing myths, folktales and sayings to this day A Korowai girl with her sister in the jungle... The Korowai Tribe, Papua, Indonesia - 2006.. ..   The mysterious tribe have had little contact with the outside world. The first documented contact by Western scientists took place in 1974

Bron(nen):   Daily Mail      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  “Tot de jaren 70 waren de Korowai in Papoea in het westen van Nieuw-Guinea zich niet bewust van het bestaan van andere mensen.”

  Af en toe, zo niet regelmatig, twijfel ik eraan of wij ons hier wel bewust zijn van andere mensen.

  • Dead Silence

   De meesten zijn hier simpelweg te dom voor.

   (in antwoord op AT)
 2. Burgermans

  Niet echt interessant dat ze 40 meter hoog wonen, Jeanette, maar wel dat ze mensenvlees eten.

  • Jannie Ooms

   Net als Windhoos8 wilt u dus voor de redactie bepalen wat wij interessant moeten vinden? Daar zullen we niet op vooruit gaan, vrees ik.

   Overigens: ik vond dit interessant om te lezen. Ik had nog nooit gehoord van mensen die op 40 meter hoogte in de bomen wonen. Dat ze zo nu en dan mensen op het menu hebben, was ook interessant. Dat komt haast niet meer voor immers. Behalve bij sommige reaguurders van WIK, helaas.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Ik help graag met het verbeteren van de koppen die ze boven de stukjes zetten. Hele volkswijken wonen op 40 meter hoogte (is dus niet interessant) maar kannibalisme, dat is natuurlijk wel bijzonder.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 3. Meneer Dick

  Op die hoogte heb je geen inkijk van de buren.

Reacties niet toegestaan