Waarom de gijzelaars van IS zo kalm blijven bij hun executie

Op de propagandavideo's die IS verspreidt van executies zien de slachtoffers er vaak uiterst kalm uit. Volgens 'Saleh', een overloper van IS, komt dat omdat de gegijzelden talloze keren onderworpen werden aan nep-executies. Als het dan wel echt was dachten ze nog steeds dat het om een schijnterechtstelling ging. De slachtoffers werd zo een vals gevoel van veiligheid aangepraat. Dat zou 'Jihadi John' hem hebben verteld, zo zegt 'Saleh' die tolkte voor IS, tegen Skynews. De 26-jarige Brit zou tegen de gegijzelden dingen hebben gezegd als: 'Het is enkel voor de video. We willen dat jullie regering stopt met Syrië aan te vallen. We hebben geen enkel probleem met jullie, je bent onze gast'. Steeds maar weer werd deze schijnvertoning herhaald. 'Je moet niet bang zijn. Het is alleen maar om te oefenen', klonk het dan uit de mond van de beul. Volgens 'Saleh' is 'Jihadi John', alias Mohammed Emwazi, een van de meest gerespecteerde leden van IS. John is de 'big boss'. 'Hij deelt de lakens uit. De anderen voeren zijn bevelen uit'.
 

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

31 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Ik hoor de laatste tijd nergens meer dat islam “de religie van de vrede” is.

 2. RhodBerth

  Dat verklaart een hoop.
  Ik had telkens al zoiets van als je gaat worden geexecuteerd, dan probeer je toch alles, in plaats van jezelf als lammetje te laten slachten. Schreeuwen, slaan, schoppen, krijsen, krabben, rennen, rollen, etc…

  Maar dat is dus allemaal al tijdens de vorige nep-executies gebeurd.

  • Dutchy

   Ja, schandalig. Heb ook wel eens de theorie gehoord dat er tot op het laatst hoop is en denken dat als ze maar meewerken dat ze dan mogelijk gespaard worden. Psychologische processen werken toch raar.

   (in antwoord op RhodBerth)
 3. Burgermans

  Waar blijven toch de protesten van de gematigde moslims? Of demonstreren die alleen maar tegen Joden en cartoons?

  • Dutchy

   Heb jij al geprotesteerd tegen het Leger van de Heer? Ben jij meegelopen in de protestmars tegen Breivik.

   Kortom ik vind het onzinnig dat gematigde moslims zich moeten uitspreken tegen IS, alsof ze hiervoor verantwoordelijk zijn. Juist dit soort uitspraken dragen bij aan een klimaat van tweedeling en haat.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Albert Bakker

    Het gaat er niet om dat ze er voor verantwoordelijk zijn maar er tegen zijn.

    Ze zijn vrij gemakkelijk in de benen te krijgen tegen cartoons en tegen Israel. Geen enkele moeite kost dat. Zelfs voor een moord op een paar moslims in de VS komen ze in de benen. Mag allemaal. Maar tegen hetgeen waarvan we moeten geloven hen het meest na aan het hart gaat, de verkrachting van hun “mooie” geloof met onthoofdingen, in de brand steken van mensen, het dwingen van kleuters om zichzelf op te blazen of levend te worden begraven, massa executies, zelfs van leerlingen op een school, massa verkrachtingen, zuur smijten in het gezicht van vrouwen, het door hun hoofd schieten van schoolgaande meisjes, het doodgooien met stenen van vrouwen bij het minste geringste excuus, het doodranselen van bloggers, het gooien van homo’s van hoge gebouwen enzovoort enzovoort enzo bloody voort is er werkelijk geen enkele moslim te bespeuren, over de hele planeet, die daartegen maar een kik geeft.

    Sodedonderstraal toch een eind op met je klimaat van tweedeling en haat dat ook nog de schuld zou zijn van mensen die hier weigeren van weg te kijken.

    (in antwoord op Dutchy)
    • nas

     Je hoeft maar mens te zijn en meer is er niet nodig om tegen dit soort beestachtige daden te zijn. Wat mij mateloos irriteert is dat een enkel zich uiten over iets waarvan zij weinig tot geen kennis van hebben. Waarom moet ik als moslim zijnde openlijk afstand nemen van dit soort daden of verplicht meelopen in demonstraties tegen de IS zou dat iets veranderen denk je? Er zijn al meerdere demonstraties geweest voor Palestina, is Israël gestopt met het beschieten van onschuldige mensen, zijn er maatregelen getroffen tegen dit land waarvan er is gebleken dat ze zelfs scholen bombarderen tientallen video’s die circuleren op Facebook maar jammer genoeg de media niet halen blijkbaar niet belangrijk genoeg. Dus stop met dat soort onzinnige uitspraken dat het ons moslims niets doet je moest eens weten! Ik word niet goed van dit soort reacties echt waar leeft u onder een grot met je “geen enkele moslim te bespeuren die daartegen maar een kik geeft”. Er zijn genoeg maar dat hoort men niet want dat is overigens positief vrij logisch toch? En Burgermans toevallig dat ik u net weer tref bij nog ISIS artikel en de ISIS weer linkt aan de moslims.

     (in antwoord op Albert Bakker)
     • Xander

      Verklaar de vele demonstraties dan eens als er een recidieve crimineel met het moslim geloof tijdens het uitoefen van zijn ‘werk’ komt te overlijden.

      In de moske is zo’n crimineel dan steevast een goeie jongen die nooit iemand kwaad deed het toonbeeld van goeiigheid.
      Dan lukt het wel ‘stille’ tochten en anti westers geschreeuw, laster campagnes en bedreigingen tegen de echte slachtoffers van deze misdadigers, een misdadiger welke in de moslimgemeenschap toch echt als goede moslim bekend staat…
      Let wel ik zeg zwijg maar lekker tegen o.a. IS/ISIS want ze zijn goed bezig.
      (Wat heb jij met Palastina te maken? Net zoveel als NL met het leger van de Heer denk ik)
      Verklaar je nog wel even nader waarom IS/ISIS niets met moslims te maken heeft?
      Kom niet aan met een zionisten complot want de Joden zijn gewoon moslims 0.2.
      ISIS beroept zich via het kalifaat met de koran in de hand op allah en jullie frisse profeet, dus wij zien het hier weer fout?
      De eenzijdige discussie komt vooral vanuit jouw geloofshoek omtrent het zien van de waarheid.
      Als humanist gun ik je het beste met je al dan niet criminele geloofsgenoten in het beloofde zandland van herkomst.
      We zullen jullie moskeeën afbreken en deze als bouwpakketten nazenden.
      Succes en we bellen nog!

      (in antwoord op nas)
     • nas

      Het eens met elkaar worden of elkaar kunnen begrijpen is in dit geval onmogelijk. Ik vind het nogal achterlijk klinken als men spreekt over de islam maar de koran op geen enkele wijze heeft bestudeerd. Het bestuderen van de koran is geen enkele verzen lezen vanuit verschillende soera’s zoals de lieve heer Wilders dat deed. Dus ik raad geen google aan word je niet veel wijzer van! Daarna zal het voor mij niet meer nodig zijn om me “nader te verklaren” dat de IS niets te maken heeft met de islam (moslims). Geen enkele moslim zwijgt over de gruweldaden van de IS, maar het heeft geen zin om de vele acties op te noemen om in te zien dat ook wij de groep ook afkeuren. Stop met het leven onder een grot en het eenzijdig communiceren, kijk eens om u heen laat u goed informeren voordat u maar ergens over spreekt.
      En Palestina daarvoor hoef je maar ook mens te zijn om niet langer over te zwijgen!

      (in antwoord op Xander)
     • Xander

      Met veel moeite probeer ik het antwoord samen te vatten:
      IS… Islamitische Staat heeft niets met de islam te maken? Dat lucht op, sic!
      Dus vooral niet in discussie gaan en voortgaan op de weg welke door onze fijne politici de afgelopen 40 jaar is uitgezet.
      Vooral negeren dat op alle negatieve lijstjes de moslims bovenaan staan.
      Juist omdat wij uit onze ‘grot’ gekomen zijn en de veroorzakers van anti westers sentiment weten aan te wijzen zorgt ervoor dat wij niet verder afglijden naar een midden oosten moslimsamenleving vol wantrouwen en discriminatie jegens anderen.
      Juist door onze korankennis krijgen jullie nu onze vragen.
      Een op een is het mogelijk met een moslim te praten daarbij wel rekening houden met ‘takiyya’ het liegen en bedriegen tot ze de niet moslim koud kunnen maken indien deze niet wenst te gaan geloven in een allah en die profeet!
      Ik ben geen toeschouwer meer, ik kom op voor de samenleving zoals deze bevochten en vormgegeven is door mijn voorouders.
      Uiteindelijkeven zal het uitdraaien op een burgeroorlog als de westeres samenleving niet de-islamiseert.
      Het geloof, alle het geloven geen voorkeurs behandeling meer geven en verbannen naar achter de voordeur!
      Beste Nas, in je hart zal jij geen kwade vent zijn maar jouw vrijheid gaat er als eerste aan als het misgaat als jouw geloofsgenoten het voor het zeggen krijgen.
      leestips! ejbron.wordpress.com, hoeiboei, xandernieuws, uikijk.com.

      (in antwoord op nas)
     • nas

      “jouw geloofsgenoten”, zij geloven overduidelijk niet in hetzelfde dat ik en vele anderen met mij in geloven. Ook kunnen we er jammer genoeg niet om heen dat de mooie barmhartige religie de islam vaak als bron wordt gezien voor terrorisme. Inderdaad cijfers liegen niet, daar gaat het fout. Men denkt niet meer laat zich leiden door de statistieken en media, niet door eigen ervaringen.

      En dit is nou precies waar het misgaat klakkeloos de woorden van een ander overnemen zonder enige eigen onderzoek, de taqqiya is enkel voor diegene bedoeld om de ander te beschermen. Als moslim is het verboden om de zondes van een ander te openbaren. Ook is het toegestaan om bijvoorbeeld een ruzie te voorkomen dat zal leiden tot het schade brengen aan elkaar. Dus mocht u twee of meerdere mensen zien die woordwisselingen hebben en het van kwaad tot erger leidt. Heeft de moslim het recht om zuinig te zijn met de waarheid en tussenbeide springen.
      U heeft geen enkel kennis van de koran, doet u zich dan ook niet voor dat u korankennis bezit. Ik ben zeer benieuwd, vertel wat doet u voor de samenleving dan het stemmen op PVV en de internetheld uithangen?
      Slechte mensen heb je in elk religie, cultuur en land. Als islam de bron van kwaad is kunt u mij dan uitleggen hoe het komt dat er tot de dag van vandaag nog mensen zich bekeren tot de islam waaronder ook
      AUTOCHTONE NEDERLANDERS!

      “Allah verbiedt u niet, degenen, die niet tegen u om de godsdienst hebben gevochten, noch u uit uw huizen hebben verdreven, goed te doen en rechtvaardig te behandelen; voorzeker, Allah heeft de rechtvaardigen lief.” (Sura Al-Mumtahanah Vers 8)

      (in antwoord op Xander)
     • Xander

      Elke vrijdag na het middaggebed komen er wereldwijd geïnspireerde geloofsgenoten vol ‘liefde’ de moskee uit rennen om anders denkende mensen af te slachten.
      Stop met napraten, en een stukje posten op het internet afdoen als een heldendaad is erg zwak.
      Als volwassen mens geloven in iets waar geen enkel bewijs voor is, ik heb het over een God… zou voor mij genoeg reden zijn u te laten opsluiten met een psychische afwijking.
      Leer zelf denken en als je dan toch wil geloven geloof dan ook maar hang niet de weter uit!
      Iemand die in een wazig opperwezen geloofd… tja!
      Succes. Exit modus.
      Op 19 mrt. 2015 19:37 schreef “Disqus” :

      (in antwoord op nas)
     • nas

      HAHAHAA OKI!

      (in antwoord op Xander)
   • Xander

    Gematigde moslims!? Wat zijn dat?
    Is dit een moslim die jou niet de keel doorsnijd maar het door een extremist laat doen? Wie zwijgt stemt toe…

    (in antwoord op Dutchy)
    • Dutchy

     Symplistische manier van denken. Zijn Christenen die zich niet hebben uitgesproken tegen het Leger van de Heer dan ook extremistisch? Een Godsdienst is een Godsdienst, sommige mensen maken er iets extremistisch van. Deze idioten moet je aanpakken, niet de Godsdienst zelf.

     (in antwoord op Xander)
     • Windows 8

      zodra hun boekje wordt verbrand staan ze wél op straat. Islam is gif, een kanker, een fascistische ideologie : wij de gelovigen

      (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      ik kan je niet laten inzien, dat je een verschil moet maken tussen Islam en een paar idioten die het misbruiken, net al bij elke andere Godsdienst het geval is. Het is mijn gebrek dat ik het niet kan, sorry daarvoor.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Ze ‘misbruiken’ het niet, ze volgen gewoon de leer : Moh was een rovershoofdman en zij (moeten) volgen.

      “These traditions about Gabriel’s leadership are designed to give divine support for the atrocity that is about to be unleashed. Today, we may see this as fanciful, but to millions of Muslims this is real. Be that as it may, one thing is clear. Muhammad had taken off his armor and was enjoying a bath, so he did not feel immediately threatened by these Jews. They had not lined up in battle array to wage war.

      The sentence: Death by decapitation for around 300-600 men and pubescent boys, and enslavement for the women and children. Ibn Ishaq says that the number may have been as high as 800-900 (p. 464).

      http://wikiislam.net/wiki/List_of_Killings_Ordered_or_Supported_by_Muhammad

      (in antwoord op Dutchy)
     • Windows 8

      ‘net elke andere godsdienst blablabla “zij doen het ook excuus”
      Jezus predikte liefde, Mohammed predikte moord verkrachting en slavernij. Zie je het verschil?

      De realiteit is dat OVERAL waar er moslims zijn, er problemen zijn.
      http://www.thereligionofpeace.com/quran/023-violence.htm

      (in antwoord op Dutchy)
 4. Mafkees

  Die Teletubbie kijkende psychopaat moet snel een kogel door zijn kop krijgen. Die vent is niet meer te helpen.

 5. RP Geniet

  Laten we wat Nederlandse Isis adepten oppakken als zij Isis niet willen afzweren en zich tot christen laten dopen dan vierendelen door 4 grote dikke zwijnen

 6. Guest

  En voor allen die ons steeds een rol toedelen in dit gehele gebeuren,

  Wij zijn geen slachtoffer noch dader, wij zijn slechts toeschouwer zoals u!

Reacties niet toegestaan