Designerdrug Flakka: krankzinnigheid voor 5 dollar

Zelfs zware drugsverslaafden beginnen er liever niet aan: flakka, een levensgevaarlijke designerdrug, die langzaam de VS verovert. De drug is goedkoop en veroorzaakt een roes die drie tot vier uur kan duren. Dokters waarschuwen voor de heftige werking van deze '5 dollar krankzinnigheid.' Gebruikers worden paranoïde en psychotisch, hallucineren, krijgen woedeaanvallen, beginnen wild te shaken en hebben bijna bovenmenselijke krachten. Flakka is daarmee veel sterker en gevaarlijker dan xtc of metamfetamine. Op de spoedeisende hulp in de VS kennen ze de gevaren van de drug maar al te goed. Zo beukte een man, die Flakka had gebruikt, de deur van een politiekantoor in. Een ander viel een bejaarde vrouw aan en eentje stond naakt met een wapen op een dak te schreeuwen. Bij flakka-gebruikers stijgt de lichaamstemperatuur en de hartslag. Je kunt eraan sterven. 'Op een schaal van 1 tot 10 is Flakka 12', zegt een agent. Het gevaar is onder meer dat niemand weet hoe de drugs gemaakt worden. Flakka kun je roken, slikken, spuiten of snuiven. Het is extreem verslavend.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “niemand weet hoe de drugs gemaakt worden” Dus de drug bestaat eigenlijk niet? Volgens mij zit Jeanette en co er zwaar aan.
  “Like cathinone, alpha-PVP is a type of stimulant, colloquially called an “upper.” Uppers are linked with feelings of euphoria, enhanced alertness and wakefulness, and increased movement — all symptoms that are similar to those experienced by people on other drugs like amphetamines or cocaine.”

  En dan rest me nog de vraag : waarom een foto van XTC ?

 2. Overseasz

  Gelukkig in NL niet te krijgen. “Wij” nemen liever een MDMA pilletje die je dan ook nog gratis kunt laten testen op zuiverheid en sterkte.
  Overigens zijn de MDMA pillen de laatste jaren flink in kracht toegenomen. Als je dan iets toch wilt nemen: begin met een halfje..

 3. Robin

  Als het verhaal al klopt, ik zeg; niks aan doen. Probleem lost zich vanzelf op.

 4. biker henk

  “bijna bovenmenselijke krachten”. Het zal me benieuwen hoe lang het duurt voordat dit spul op de sportschool wordt gebruikt.

 5. Dead Silence

  Gratis verstrekken. Darwin doet de rest.

 6. Vogelbeest

  Het beste is verbieden. Dat werkt ook bij alle drugs en vuurwapens. Die kun je ook nergens krijgen. Te hard rijden is trouwens ook strafbaar.

  • Albert Bakker

   Precies..

   Daarnaast moet je uitleggen dat het een wilde drug is dat uitdagingen biedt, maar waar je allerlei krankzinnig grappige dingen van gaat doen. En dat als je zelf een schaal kiest waarop je wilt aangeven hoe goed het is het er vervolgens niet op past en toch heel erg betaalbaar is.

   Ik zou er billboards van maken om mensen met zulke teksten te waarschuwen. Daar voorkom je een hoop narigheid mee.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 7. Burgermans

  Waar kun je dit middel kopen?

Reacties niet toegestaan