Het klinkt logisch: dieven breken vooral ‘s nachts in en het liefst in dure villa’s waar wat te halen valt. Toch is dat niet zo, schrijft Metro.
Achterstandswijken
De meeste woninginbraken vinden plaats in achterstandswijken. De kans op een inbraak is er maar liefst 40 tot 60 procent hoger dan in andere stedelijke gebieden. Dat komt, omdat inbrekers lui zijn. Ze leggen gemiddeld maar 800 meter af van hun huis naar de inbraaklocatie. Bovendien zijn de sloten in achterstandswijken vaak veel slechter en is er minder sociale controle.
Klaarlichte dag
Lang is gedacht dat inbrekers meestal ‘s nachts toeslaan, maar dat is juist niet zo. Slechts 13 procent van de woninginbraken in Nederland vindt in de nachtelijke uren plaats, tegenover ruim 60 procent in de middag- en avonduren.
Feestdagen
Veel mensen denken dat inbrekers zich koest houden tijdens de feestdagen, maar het tegendeel is waar. Kerst, Oudejaarsdag en Koningsdag zijn de populairste dagen van het jaar om in te breken. De minste inbraken worden gepleegd in juni en de meeste in december.
Ongevraagde gasten zijn bij mij welkom. Kan ik tenminste mijn sadistische rituelen uitoefenen op een stuk nutteloos bestaan.
Mag ik dan komen kijken als er een mannetje of tien Satudarah’s ongevraagd bij jou binnenstapt? Ik hou van realhorror!
(in antwoord op Dead Silence)Die houden zich daar niet mee bezig hoor…en heb je wel eens een kaliber 12 Shotgun full-load zijn gang zien laten gaan? Dan heb je maar twee of drie patronen nodig voor 10 van die jekkies
(in antwoord op Floris Vrijdag)die tien jekkies komen met ieder minstens 2 M60’s – dat wordt lachen tegen die ene shotgun die denkt dat ie kan schieten!
(in antwoord op Ko Herent)Met ieder twee M60 ‘s haha. Die wegen per stuk ongeladen 13 kilo, dat krijgt Rambo nog niet voor elkaar , laat staan die bierbuiken.
(in antwoord op Floris Vrijdag)Geen probleem. Tien of elf maakt geen verschil.
(in antwoord op Floris Vrijdag)