Consumentenbond: poepbacterie op veel all-you-can-eat-sushi

De kwaliteit van de sushi in veel all-you-can-eat-restaurants is zwaar onder de maat. De gerechten zijn niet vers en zitten vol bacteriën. Dat concludeert de Consumentenbond. Slechts twee van de twintig onderzochte restaurants scoorden met een 5,9 een voldoende. Twee derde van de eetgelegenheden kreeg een dikke onvoldoende. In elk restaurant werden de vier populairste gerechten besteld. De gevaarlijke Staphylococcus aureus en de Bacillus cereus werden niet gevonden. De Enterobacterie en de E. coli, de poepbacterie, wel. Dat duidt op een slechte hygiëne bij de bereiding of op te warm en te lang bewaren.

Bron(nen):   AD      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blorg

  shitty wok?

  • Floris Vrijdag

   nee sushiresto’s hebben gewoon overal schijt aan!

   (in antwoord op Blorg)
 2. Tom Penders

  Zou fijn zijn om te weten welke sushibars bezocht werden…

 3. catchit64

  Sowieso heb ik weinig vertrouwen in dit soort gerechten. Ben 2 keer dood ziek geworden na het eten van Sushi en zelfs een keer opgenomen met voedselvergiftiging dus geef mijn portie aan een andere liefhebber.

 4. Yoors

  Nu wordt het gebracht of het alleen all you can eat is .. maar het is rauw vlees enzo. Waarschijnlijk is dit opgezet door andere restaurants daar de concurrentie te hoog wordt. Duidelijk een stuk lobbywerk dit.

Reacties niet toegestaan