Deze twee foto’s vatten het rassenprobleem in de VS perfect samen

Beide foto's zijn genomen in Texas. Op de ene is te zien hoe de 14-jarige Ahmed wordt gearresteerd. Hij had thuis een klok gemaakt en wilde die op school laten zien. Omdat een leraar dacht dat het een bom was, liet hij de jongen geboeid afvoeren door de politie. Het feit dat Ahmed moslim is en dat leraren en politie zo snel hun conclusies trokken over wat hij in zijn pennendoosje had, wordt gezien als exemplarisch voor de Amerikaanse houding in de rassenkwestie. Het verhaal zorgt online voor veel ophef. Onder de hashtag #IStandWithAhmed regent het steunbetuigingen. Op de andere foto zie je een blanke jongen met een klein blank meisje. Ze poseren met grote geweren op een demonstratie in Texas voor het openlijk dragen van wapens.

Bron(nen):   The Independent      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  In zijn pennendoos Jannetteke?
  http://www.wired.com/2015/09/heres-bomb-clock-got-ahmed-mohamed-arrested/

  • Ko Herent

   Ja Janette schrijft maar wat. Grote stappen snel thuis, zei mijn grootvader.

   (in antwoord op Blargh)
 2. al

  wowwww…wat een conclusie?

  Je kan ook zeggen dat het van hem niet slim was om die klok zo onaangekondigd mee te nemen naar school gezien de sentimenten en aanslagen die ook in de USA plaats hebben gevonden.

  En dat de blanke kinderen worden geleerd om zichzelf tegen jihadis te beschermen

  Het is maar wat je er zelf, subjectief van maakt

  Wat een negatief links verhaal dat de blanke mens zijn ballen er maar weer vanaf moet halen lijkt het wel

 3. Jaap Aap

  De reactie van al lijkt mij van iemand die het nieuws niet echt goed volgt. Kijk alleen maar naar wat we de laatste maanden hebben kunnen lezen en zien.

  Verschillende zwarte jongeren dood geschoten door blanke agenten op basis van wel erg wankele gronden. Eindelijk geeft ook de VS overheid toe dat vooroordeel en discriminatie ten grondslag ligt hieraan.

  Of de moord van de zwarte Trayvon Martin in Florida op weg naar huis van een buurtwinkel. Vermoord door een “community watch” enkel en alleen omdat er recentelijk een aantal berovingen hadden plaats gevonden in de omgeving. En eerder deze week het nieuws van een 23 jarige zwarte vrouw die bij een bank werkt. Aangehouden omdat de poltie niet geloofde dat de BMW waarin zij reed va haar was. Meegenomen en vervolgens 8 dagen opgesloten in psychiatrische inrichting. Als dat geen vooroordeel is….

  Je hoeft alleen maar naar de statistieken te kijken en je komt er niet omheen. Zet deze foto’s in de juist context en de kop is helaas treffend en juist.

 4. Ko Herent

  Tja, gekleurd en moslim en dan een gefabriceerde radio mee naar school.
  Als het een bom was geweest…hoe waren dan de reacties?
  De naïviteit is groot en wordt funest.

  • AndreSomers

   Alleen zijn de meeste bomaanslagen in de VS gepleegd door blanken, niet door kleurlingen.

   (in antwoord op Ko Herent)
   • Ko Herent

    Dat is waar, de kleurlingen zijn de lieverdjes daar.
    Ik zou blij zijn als men in deze landen zo alert zou zijn. En prima dat die blanke meisjes en jongens zich vast voorbereiden op de toekomst.

    (in antwoord op AndreSomers)
   • Bart

    Maar aanslagen door niet-westerse aanslagplegers hebben veel meer levens geëist!

    (in antwoord op AndreSomers)
 5. Bart

  Flauwe vergelijking! Als ik nu bijvoorbeeld foto’s van rovende zwarte jongeren en studerende blanke naast elkaar zet, vatten die dan ook het rassenprobleem perfect samen?

 6. Burgermans

  De meeste moorden in de VS worden gepleegd door zwarten. Dan is het ook niet meer dan logisch dat de politie die groep beter in de gaten houdt.

 7. AT

  Wat een onzinnige titel; dan weet je weinig van wat er werkelijk aan de hand is. De VS heeft geen ‘rassenprobleem’, de VS heeft een gigantische kloof tussen arm en rijk. Omdat van oudsher vooral zwarten in armere buurten woonden met weinig voorzieningen, scholing, openbaar vervoer e.d. blijven deze tot op de dag van vandaag vaak verstoten van wat voor anderen de normaalste zaak is. Dit soort wijken creëren een vicieuze cirkel waar je maar moeilijk uitkomt. De hogere armoede resulteert in meer criminaliteit wat door de (vooral blanke) middenklasse en elite gezien wordt als een probleem gerelateerd aan Afro Amerikanen. Dit vergroot de isolatie nog meer. Het is echter een armoede probleem.

 8. Ayna

  Onzin, deze foto geeft helemaal geen rassenprobleem aan.

  Zowieso niet wat betreft die blanke kinderen.

  Wat betreft die muslim: het is ontzettend lullig voor hem, maar zijn geloofsgenoten hebben het er zelf naar gemaakt dat je als moslim verdacht bent als je dingen in elkaar knutselt waarvan bommen gemaakt kunnen worden.

  De moslim- en linksactivisten struikelen over elkaar heen om hun verontwaardigdheid te betuigen, maar Amerikanen maken geen grappen met die dingen.
  Ze arresteren ook gerust blanke teenagers die geradicaliseerd zijn, maar die story hoor je dan natuurlijk weer nét niet.

  • AT

   Totaal logisch; mensen preventief oppakken vanwege hun geloof, kleur, geaardheid of afkomst. Zegt de term ‘glijdende schaal’ je iets? Waar het uiteindelijk naartoe gaat is een totaal afgestompte samenleving die zegt, bij het openen van de ovengebouwen: ‘Wir haben es nicht gewusßt’. Ja ik weet het, een makkelijk Godwinnetje. Maar in ons ‘beschaafde’ Westen hebben we zoiets als ‘onschuldig totdat het tegendeel bewezen is’. Dit in tegenstelling tot landen of regimes waar we allen zo fel tegen ageren. Nu is NL geen VS, gelukkig zijn we hier iets minder paranoïde, maar als ik mensen dit soort degeneraties van onze moraal zie vergoelijken gaan bij mij de alarmbellen rinkelen.

   (in antwoord op Ayna)
 9. Oh_Oh_SarCastro

  Gelukkig zijn er intelligentere mensen dan de gemiddelde WK reaguurder die er anders over denken:
  http://www.wired.com/2015/09/ahmed-mohamed-silicon-valleys-new-hero/

 10. Jan Leul

  Alert gereageerd van de leraar. Voor hetzelfde geld was het klaslokaal de lucht ingegaan. Ahmed was overigens gewaarschuwd door de leraar techniek dus achteraf niet huilie huilie doen.

  Wat de foto van twee blanke gewapende kinderen, wat ik overigens afkeur maar wellicht nodig is, met racisme van doen heeft wordt mij niet echt duidelijk. Iemand uitleg ?

Reacties niet toegestaan