8 gratis dingen waar je in het vliegtuig om kunt vragen

In het vliegtuig wordt meer en meer bezuinigd op eten, drinken en comfort, maar dat wil niet zeggen dat het er niet is en vragen staat vrij. Deze acht dingen zal de stewardess je zo geven als je er naar vraagt. 1. Frisdrank Als je een drankje krijgt aangeboden is dat vaak maar een klein bekertje met nog geen half blikje drinken erin. Vraag of je een heel blikje mag. Ze geven het graag of komen later je beker bijvullen. 2. Medicijnen  Ben je misselijk of heb je ergens pijn? Bij de meeste vluchten zijn er pijnstillers en pleisters aan boord. 3. Warme chocolademelk Naast thee en koffie is er vaak ook warme chocolademelk beschikbaar. Leuk voor de afwisseling. 4. Alcohol Sinds je bijna overal voor moet betalen aan boord, ga je er wellicht van uit dat alcohol niet meer gratis is. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden echter nog wel een biertje of wijntje aan van het huis. 5. Schoonheidsproducten Op lange vluchten geeft het personeel met liefde tandenborstels, kammen, speelkaarten en zelfs sokken om je reis zo aangenaam mogelijk te maken. 6. Extra snacks De kleine zakjes met snacks zijn vaak niet voldoende om de honger te stillen. Vraag om een zakje extra. Als er nog over zijn nadat iedereen heeft gehad, geeft de stewardess je er graag nog eentje. 7. Een toer door de cockpit Ook al zijn de veiligheidsmaatregelen erg streng geworden, toch laten de meeste piloten je wel in de cockpit kijken. Het beste moment om het te vragen is als het vliegtuig net is geland. Dan hebben piloten geen haast. 8. Sanitaire doekjes De cabine van een vliegtuig is een grote bron van bacteriën. Vooral het tafeltje is smerig. Gelukkig zijn er altijd doekjes beschikbaar om het schoon te maken of om jezelf even wat op te frissen.

Bron(nen):   Business Insider      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. johandevri

  ja leuk…dit geldt echter enkel nog voor de grote jongens. Bij Ryan Air kreeg ik niet eens een flesje water (!) gratis op een vlucht die ruim 3 uur duurde….dus….

  • Calhoun84

   Dat lijkt mij ook niet onlogisch wanneer je Ryanair vliegt.

   (in antwoord op johandevri)
   • johandevri

    Pardon..?? Wat kost een glaasje water? Hoeven niet eens bubbels in te zitten.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Dat snap ik, maar dat is het hele verdienmodel van Ryanair. Die tickets zijn niet voor niets goedkoper dan bij andere airliners.

     (in antwoord op johandevri)
 2. Ko Herent

  Ow ow ow… Wat een onzin.

 3. Almar Lijfering

  Blikjes drinken, komt gewoon uit de groote fles

Reacties niet toegestaan