6 gevolgen van het zachte winterweer

Terwijl de wereldtop drie weken lang bezorgd bezig was met de opwarming van de aarde, zit Nederland te genieten van het zachte winterweer. Een flink contrast, maar het warme winterweer heeft ook een aantal (opmerkelijke) gevolgen op onze samenleving. Zo stijgt de activiteit in de slaapkamer en verliest de kerstboom sneller zijn naalden! Daily Mail zette alle gevolgen even op een rijtje.
 1. De kerstboom verliest zijn naalden sneller De meest kerstbomen die nu in de huiskamers staan werden gekapt voordat ze in hun jaarlijkse ‘winterslaap’ gingen. Een kerstboom kan je het beste kappen als het meer dan 4 graden vriest. Een temperatuur onder de nul is voor kerstbomen namelijk een teken om in wintermodus te gaan, aangezien we dergelijke temperaturen amper hebben gehad zitten de bomen nog in de zogenaamde zomermodus: dus verliezen ze hun naalden sneller.
 2. Wellicht dalen de vluchtprijzen Luchtvaartmaatschappijen zijn veel geld kwijt om ervoor te zorgen dat vliegtuigen ijsvrij blijven. 20 minuten voordat vliegtuigen opstijgen worden ze behandeld met chemische sproeistoffen. Vorig jaar steeg de aandeelwaarde van de Britse budgetvliegtuigmaatschappij EasyJet fors, als gevolg van de milde winter. Als deze trend zich voortgezet, resulteert dit wellicht in goedkopere vluchten.
 3. We hebben meer seks Koud weer zorgt zowel bij mannen als vrouwen voor een lager libido. Sekstherapeuten verwachten dan ook dat er deze maand een stijging zal waar te nemen zijn in de slaapkameractiviteit. Mogelijk zorgt dit in september 2016 voor een geboortepiek.
 4. Kerstlichtjes op zonne-energie Misschien een beetje krom, maar zo is er dus ook een milieuvriendelijke verandering die veroorzaakt wordt door de warmere temperaturen. Mensen komen meer kerstlichtjes die werken op zonne-energie, want er is inderdaad meer zon. Het Britse bedrijf TheSolarCentre spreekt over een stijging van maar liefst 140 procent.
 5. Enorme spruiten Ik kan er waarschijnlijk weinig mensen blij mee maken, maar de spruiten zijn een stuk groter door het warme winterweer: 20 procent om precies te zijn. Over de smaak valt echter te twisten: sommige boeren geloven dat spruiten pas geoogst mogen worden na de eerste vorst, andere boeren zeggen echter weer dat ze hun spruiten juist niet oogsten als het vriest.
 6. Onproductieve rokers Het milde winterweer zorgt er ook voor dat rokers net even wat langer buiten blijven staan, omdat ze zich niet naar binnen hoeven te haasten voor de kou.

Bron(nen):   Daily Mail      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Motto

  De winter is nog lang niet voorbij.

 2. Ko Herent

  20 Minuten, niet 20 minuten.
  Mensen komen meer kerstlichtjes….?????????

Reacties niet toegestaan