Aanslagplegers Jakarta hadden meer plannen

De vijf IS-terroristen die donderdag aanslagen pleegden in Jakarta en omkwamen, wilden nog meer aanslagen uitvoeren in andere Indonesische steden. Ze hadden politiebureaus, overheidsgebouwen en buitenlanders op het oog als mogelijk doelwit. Dat heeft de Indonesische politie zaterdag gemeld.

Veiligheidsdiensten hebben nog eens twaalf mensen gearresteerd die bij de aanslagen in Jakarta betrokken waren. Het gaat om mensen uit West- en Midden-Java en Oost-Kalimantan. Een van hen had een aanzienlijke som geld overgemaakt gekregen door Islamitische Staat.

Bij de aanslagen in de Indonesische hoofdstad vielen zeven doden: twee burgers en vijf terroristen. Een Nederlandse VN-medewerker raakte gewond. Hij kreeg granaatscherven in zijn hoofd.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Burgermans

    Hoeveel jihadisten zouden er inmiddels in Nederland zitten? Honderden? Duizenden?

  2. Ignatius J. Reilly

    Als die net zo stompzinnig gepland waren als deze was de schade beperkt gebleven. 7 doden waaronder 5 daders.

  3. Motto

    Dat die aanslagplegers meer plannen hadden, is een eufenisme. Ze zijn er immers op uit om alles te vernietigen wat niet in hun straatje past en beogen wereldheerschappij. Wereldwijd lopen islamieten rond met dit soort ‘plannen’. Islam is de grootste bedreiging voor de wereldvrede. Bron: Pim Fortuyn.

Reacties niet toegestaan