9 op de 10 mensen heeft Dry January allang weer opgegeven

Een nieuw jaar, dezelfde jij. De meeste mensen die een alcoholvrije maand hadden ingelast, hebben dat voornemen alweer laten varen. Met nog zeven dagen te gaan tot het einde van de maand heeft negen op de tien Dry January gelaten voor wat het was en alweer een drankje ingeschonken, zo bleek uit een onderzoekje van Ocean Spray onder 1.510 Britten. De belangrijkste smoesjes waren een druk sociaal leven, een speciale gelegenheid, groepsdruk en simpelweg vergeten zijn dat je niet mocht drinken. Sinds enkele jaren laten in heel Europa grote groepen mensen de alcohol staan in de eerste maand van het jaar. Hoeveel mensen daar precies in slagen en wat het effect van Dry January op de lange termijn is, daar zijn wetenschappers het nog niet over eens.  

Bron(nen):   Metro UK      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  ik drink het hele jaar, behalve rond de feestdagen , dan koop ik mijn voorraad (eigenlijk vlak er na )

 2. Janneke van Vught

  Ik drink al jaren geen alcohol. Niet uit principe maar simpelweg omdat ik niet lekker vind. Kan op feestjes prima vermaken met spa rood.

 3. Captain Gorgeous

  Gewoon tussendoor minimaal twee keer zo veel glazen water drinken als glazen drank op een avond en verder veel sporten en lekker eten. Nergens last van en geen dry Januari nodig. Scheelt meteen een dosis schuldgevoel.

 4. Jerapah

  Als je een maand geen alcohol wilt drinken kun je dat het beste in februari doen.

Reacties niet toegestaan