Het Belgische Verviers moet het centrum worden van nieuwe terreur

Het Belgische Verviers zou een belangrijke rol gaan spelen bij nieuwe aanslagen. Dat zegt een bron die zelf bij IS behoorde tegen Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

"Wees niet verbaasd als de volgende aanslag in België wordt beraamd vanuit Verviers. Want het is een man uit die stad die de terreur moet organiseren. Hij verblijft in Irak en wordt daar klaargestoomd om de nieuwe Abaaoud te worden," zo zegt hij.

"De man staat centraal in de plannen die IS nog heeft met jullie land", gaat hij verder. In de eerste helft van dit jaar zouden er vanuit Libië nieuwe complotten tegen het Westen zijn gesmeed. De man uit Verviers die daarbij betrokken was, is Tarik Jadaoun (28). Het complot werd verstoord toen IS haar Libische bolwerk vorige maand moest ontvluchten. "Maar de mensen die erachter zaten, zijn nog steeds actief", weet de bron, "en ze zullen zeker proberen om hun plannen nog ten uitvoer te brengen." Gisteren al meldde de krant dat er boodschappen gericht aan de geradicaliseerde jongeren in Verviers circuleren met teksten als: "Probeer niet meer naar Syrië te komen, maar sla toe waar jullie zijn. Trek naar een winkelcentrum of een andere drukke plaats en gebruik kettingzagen als wapens."