Dijsselbloem: iedereen loopt in boog om me heen

Jeroen Dijsselbloem vindt zichzelf zielig. Hij deed zo zijn best en nu is iedereen boos. Loon naar werken bestaat niet in de politiek, zegt hij na alle ophef over zijn drank & vrouwen-uitspraak. En hij heeft gelijk, ook al is iedereen boos. Hij staat nog steeds achter de boodschap van het gewraakte interview dat hij gaf aan een Duitse krant. Daarin zei Dijsselbloem: ,,Ik kan niet al mijn geld aan drank en vrouwen uitgeven om daarna om hulp te vragen.'' In Zuid-Europese landen werd dat opgevat als een sneer naar hen. Als gevolg hiervan ligt de voorzitter van de Eurogroep al weken onder vuur in het Europese parlement. ,,De kwestie is enorm geëscaleerd, het lijkt inmiddels alsof ik een oorlogsmisdaad heb begaan", zegt hij in een interview met de Volkskrant.

,,Het is droevig dat we zo veel tijd en energie steken in een interview terwijl Griekenland wegglijdt naar een nieuwe crisis." Dijsselbloem vindt het ,, echt vervelend dat zo veel mensen zo beledigd en zo boos waren. Maar de parlementariërs probeerden me in de hoek te zetten, alsof ik beweerd zou hebben dat alle Zuid-Europeanen big spenders zijn. Onzin!"

Dijsselbloem heeft wel tegen zijn EU-collega's gezegd dat ,,zijn woordkeus niet goed was. Het spijt me als u er aanstoot aan heeft genomen, maar ik sta nog steeds achter de boodschap."

"Ik ben niet van het type dat meteen op de grond gaat liggen onder de uitroep: o, het spijt me zeer, ik neem alles terug. Wat moet ik dan terugnemen: iets dat ik niet gezegd heb? Iets wat ik niet bedoeld heb?"

Bron(nen):   De Volkskrant