Russen hackten verkiezingen in 21 staten VS

Van de 21 Amerikaanse staten die vorig jaar door Russische hackers rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn gehackt, hebben zeven staten (Wisconsin, Ohio, Minnesota, Alabama, Colorado, Connecticut en Washington) bevestigd dat zij tot de staten behoren die doelwit waren van aanvallen.

Het ministerie van Nationale Veiligheid weigert te zeggen welke 21 staten het doelwit waren. Het hoofd van het verkiezingsbureau van de staat Wisconsin maakte desondanks vrijdag bekend dat de Russen het registratiesysteem van stemgerechtigden in zijn staat hebben geprobeerd te manipuleren.

Volgens het ministerie is het de hackers, die werkten in opdracht van de Russische overheid, niet gelukt om de uitslagen of de lijsten met stemgerechtigde inwoners te beïnvloeden.

President Trump won de staat Wisconsin van Hillary Clinton met een verschil van slechts 22.700 stemmen. Het Kremlin heeft altijd ontkend dat het vorig jaar hackers heeft ingezet om de Democratisch presidentskandidate Hillary Clinton politiek te beschadigen. Ook president Trump heeft ontkend iets met de hacks te maken te hebben.