Dochter horrorkoppel plande ontsnapping al 2 jaar

Vandaag is het Californische koppel dat hun dertien kinderen jarenlang gevangen hield officieel aangeklaagd. Er komen meer details naar buiten over het misbruik door David en Louise Turpin. Het stel riskeert een celstraf van 94 jaar.

Zo vertelt de openbaar aanklager dat de kinderen zwaar ondervoed zijn. “De ouders kochten eten voor zichzelf en de kinderen mochten het niet aanraken. Ze kochten bijvoorbeeld taarten, appeltaarten en pompoentaarten en lieten die op het aanrecht staan. De kinderen mochten ernaar kijken, maar mochten het niet opeten.” Ze zaten óf vastgeketend óf opgesloten in hun kamer en kregen maar een heel klein beetje eten.

Het gevolg is dat de kinderen heel klein zijn gebleven. Het kind van twaalf weegt net zoveel als een zevenjarige. De 29-jarige dochter weegt amper veertig kilo. De kinderen lijden ook aan spieratrofie. Sommigen hebben cognitieve beperkingen en zenuwschade “als gevolg van het extreme en langdurige fysiek misbruik.”

Het zeventienjarige meisje dat wist te ontsnappen was al twee jaar bezig met haar uitbraak. Ze zou samen met een ander kind vertrekken, maar die was te bang en keerde terug. Toen de zeventienjarige werd gevraagd of er medicijnen of pillen in de woning waren, had ze geen idee wat dat was. “Het ontbreekt hen aan basiskennis – veel kinderen wisten niet wat een politieagent was”, aldus openbaar aanklager Mike Hestrin. “Niemand van de kinderen zag de afgelopen vier jaar een dokter en geen van hen is ooit naar de tandarts geweest.”

Andere gruwelijke details: de kinderen mochten maar één keer per jaar douchen. Ze zaten soms weken of zelfs maanden vastgeketend en werden niet losgemaakt om naar het toilet te gaan. Als straf werden ze geslagen en gewurgd. Toen de politie de woning binnen viel zaten drie kinderen van elf, veertien en 22 vastgeketend.

Bron(nen):   AD