De dagelijkse strijd om de strandstoel: “Een man brak zelfs zijn teen”

Het blijft geestig om te zien: de dagelijkse sprint naar de strandbedden in resorts in het zuiden. Hordes toeristen staan om half acht ‘s ochtends paraat. Zodra de badmeester het signaal geeft, rennen ze naar de ligbedden toe om er voor de hele familie handdoeken op te leggen.

De Britse Joanne Kennedy filmde onderstaande beelden drie jaar geleden al, maar ze krijgen nu een ereplaats in de lijst van de Channel 4-documentaire ‘Holidays From Hell: Caught On Camera’.

“Die eerste ochtend geloofde ik mijn ogen niet,” vertelt Kennedy. “Het was amper 7.30 uur en er stond al een hele massa paraat met een handdoek. Ik vroeg wat er aan de hand was. ‘Wacht totdat die meneer in zijn handen klapt en dan zal iedereen beginnen te rennen’, luidde het antwoord. En inderdaad, het leek wel een troep mieren waar ik naar aan het kijken was.”

“Ik weet nog wat ik dacht toen: ‘jullie hebben sportschoenen aan, ik heb enkel teenslippers in mijn koffer. Hoe moet ik jullie ooit verslaan?’ Eén man brak zelfs zijn teen. En na drie minuten was elk bedje al ingenomen.”

De horror:

Bron(nen):   HLN