Ieder zijn eigen type eiland

Samenleving
zaterdag, 30 april 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Natuurliefhebber, nudist of feestbeest: er bestaat een eiland voor iedere reiziger. 1. Miljonairs: Musha Cay, Bahama's
Het eiland is eigendom van David Copperfield, die het voor 56 miljoen dollar kocht van John Melk, medeoprichter van Blockbuster Video. Er staan 5 villa's op 60 hectare, waar in totaal 25 gasten kunnen verblijven en elke villa heeft een privéstrand. Oprah Winfrey en Bill Gates brengen er graag hun vakantie door.
2. Nudisten: Rab, Kroatië
Er wordt gezegd dat dit eiland de geboorteplaats is van het skinny dippen. In 1963 vroeg koning Edward III aan de autoriteiten om naakt te baden aan het strand van Kandalora en sindsdien volgde iedereen zijn voorbeeld. Het eiland heeft 3 stranden waar kleding niet verplicht is: Sahara, Stolac en Ciganka.
3. Koppels: Lizard Island, Australië
Niets zo nefast voor de romantiek als een massa toeristen. Daarom vertoeven verliefde stellen graag op Lizard Beach, waar 24 privéstranden de nodige privacy bieden aan de gasten die in 40 villa's verblijven. Het eiland heeft een eigen wedding planner.
4. Natuurliefhebbers: Sark, Kanaaleilanden, Frankrijk
Het donkerste eiland ter wereld is 's nachts het mooist, wanneer miljoenen sterren voor het blote oog zichtbaar zijn. De sterrenhemel is het resultaat van de gewoonte geen straatverlichting en gemotoriseerde voertuigen te gebruiken. De 600 inwoners behelpen zich met fiets en zaklamp.
5. Eenzaten: Ogasawara eilanden, Japan
Als je niet van mensen houdt, neem dan de boot naar deze eilanden. In het Engels heten ze 'Bonin Islands', afgeleid van een archaïsche Japanse term die zoveel betekent als 'geen mensen'. De 3 eilanden liggen 1.000 kilometer ten zuiden van Tokio en hebben een populatie van slechts 2.300 inwoners. De enige link met de buitenwereld is een ferry die 5 keer per maand van en naar Tokio vaart.
6. Families: Oahu, Hawaii
Het eiland waar de surfschool van Uncle Bryan claimt baby's van 6 maanden te leren surfen, is prima geschikt voor gezinnen. Je kan er tochtjes te paard maken in de vallei waar 'Lost' werd gefilmd, dolfijnen kijken in het Sea Life Park of verdwalen in de grootste doolhof ter wereld.
7. Shopaholics: Hong Kong Island
Als modeliefhebbers op een eiland stranden, dan liefst op deze plek waar het landschap gedomineerd wordt door luxeketens, maar waar ook budgetvriendelijker en vintage gewinkeld kan worden.
8. Feestbeesten: Ibiza, Spanje
Miljoenen uitgaanstypes bevolken elke zomer Ibiza, bekend om zijn tranceclubs en spectaculair uitgaansleven. Maar ook de celebs, zoals Kate Moss, Elle MacPherson en Mario Testino, vertoeven er graag.
9. Paparazzi: Saint-Barthélemy, Frankrijk
Beyoncé en Jay-Z werden hier al gespot, Lindsay Lohan postte van hieruit foto's in bikini op Twitter en ook Orlando Bloom en Gwen Stefani komen hier regelmatig op vakantie. Men zegt wel eens dat je hier evenveel kans hebt om een beroemdheid te spotten dan in een roddelmagazine.
De Siciliaanse keuken werd beïnvloed door de Arabieren, de Grieken, de Fransen, de Spanjaarden en de Noormannen. Het resultaat is een complexe eetcultuur die de bijnaam 'Keuken van God' kreeg.
Bron(nen): CNN Het Nieuwsblad