Trein had 24 uur vertraging

Samenleving
door Admin
zaterdag, 09 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Had uw trein dezer dagen enige vertraging? Vermoedelijk minder dan de Amtrak, de California Zephyr, die deze week van Sacramento naar Chicago gleed en 24 uur laten arriveerde dan het spoorboekje aangaf.
Het was "the train from hell," aldus een van de passagiers die deze woorden bij aankomst nog net over zijn lippen kreeg. Anderen zeiden van zichzelf dat ze "tired, hungry and stinky" waren. Onderweg zorgde het beestachtige weer voor het oponthoud. Ook werd op de gangbare route (in Iowa) nog een pickup truck geschept. Op enig moment waren de sneeuwduinen metershoog en daar moest doorheen worden geploegd.
Er was onvoldoende eten en drinken aan boord en ook hier (denk aan de stilstaande trein in de Kanaaltunnel met kerst) kon het treinpersoneel niet zeggen wat er aan de hand was als passagiers daarom vroegen. In Chicago aangekomen, zeiden de meesten dat ze nooit meer de Amtrak zouden nemen.
Dat laatste is interessante informatie voor de Nederlander die nog eens per trein door Amerika zou willen reizen; dat wordt dus nog rustiger dan het al was.
Bron(nen): NBC Chicago