Lens: Rel groter geworden dan bedoeling was

Jeremain Lens heeft de maximale boete van PSV gekregen voor zijn wangedrag na afloop van Feyenoord-PSV en tevens een toelichting gegeven op  zijn actie jegens Joris Mathijsen. 'Wat er in het veld precies is gezegd, laat ik in het midden. Er is in elk geval niets ernstigs gezegd', aldus de PSV-aanvaller. 'Ik wilde toch nog even vragen hoe het precies zat'. Lens bood zijn verontschuldigingen aan de clubleiding en aan zijn medespelers aan. 'Er ontstond iets wat niet de bedoeling was. Het bij zijn shirt pakken had ik niet moeten doen. Ik keur absoluut niet goed wat ik gedaan heb. Ik had hem niet moeten vastpakken. Ik had hem ook niet moeten opwachten. Maar als ik iemand iets wil vertellen, dan moet dat kunnen.' Volgens Lens spreken de tv-beelden van de rel in de catacomben van de Kuip voor zich. 'Doordat iedereen erboven op dook is het groter geworden dan de bedoeling was. Ik accepteer de straf van PSV en ik heb in de kleedkamer mijn spijt betuigd. Ik heb een voorbeeldfunctie en dit past daar niet bij', sprak Lens schuldbewust. PSV wilde de hoogte van de boete niet bekend maken. Normaal bedraagt die tien procent van het maandsalaris. De club doneert het bedrag aan een goed doel. De aanklager van de KNVB heeft zowel PSV als Feyenoord tot morgenochtend 11.00 uur de tijd gegeven om te reageren op het opstootje na de topper in Rotterdam.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Van de meeste soorten doping wordt je agressief.

 2. RhodBerth

  Emotie bij sport is helemaal niet vreemd.
  Beetje duwen en trekken, niet een teken van grote volwassenheid, maar de hele commotie die nu ontstaat gaat ook nergens over.

  Het lijkt wel alsof iedereen Lens wil gebruiken om te laten zien dat hij zelf wel beschaafd is….
  Het is het massale gevoel van verontwaardiging dat geuit wordt om te laten zien dat men zelf wel deugd. Ik ben goed en de miljoenen verdienende voetballer is een tokkie.
  Knap hoor, stelletje goed-mensen, dat jullie zo beschaafd zijn en nooit eens in een emotionele bui over de schreef gaan.

  • Genuine_Defector

   Ik gebruik nooit geweld tegen anderen. Ook niet als ik emotioneel ben. Of beter gezegd, juist niet als ik emotioneel ben.
   Nooit. Never. Nada.

   Ik tel tot tien, of honderd, of loop weg, of bijt op mijn lip, of mol iets dat van mezelf is.
   Maar nooit, nooit gebruik ik geweld tegen anderen als dat niet te rechtvaardigen valt.
   Enkel uit zelfverdediging.

   Maar dat komt omdat ik wél een goede opvoeding heb gehad en me kan beheersen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld sommige tokkies.

   En ja, t.o.v. bepaalde elementen in de samenleving, en daarmee bedoel ik niet Lens (want dat lijkt me verder een beschaafde jongen) voel ik me inderdaad beter omdat ik wel beschaafd ben.

   Ben het wel met je eens dat de aandacht overdreven is. Ik zie ook niet meer dan een opstootje. Bovendien is het maar voetbal. Dat heeft – in the greater scheme of things – natuurlijk maar een uiterst marginale betekenis, als het überhaupt al een betekenis heeft. Maar je hebt als voetballer een voorbeeldfunctie (m.n. voor domme kinderen die dergelijk gedrag zouden kunnen kopiëren) en daarnaast is de timing bijzonder slecht i.v.m. het zinloos doodschoppen van een grensrechter.

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    Hier is ook geen geweld gebruikt, wat duw en trekwerk.

    Ik zelf gebruik ook nooit fysiek geweld, ik ben meer van het verbale geweld en de cynische opmerkingen. Of ik daarmee beter ben.

    Bottom line is dat ik vind dat het vooral schaamteloos is hoe iedereen op dit mini-incidentje duikt, volgens mij allemaal vanuit zelf-rechtvaardiging. “Ik doe dat niet, ik ben veel beter dan deze voetbal miljonair”

    Het doodschoppen van een grensrechter ken totaal niet gekoppeld worden aan het profvoetbal in nederland. Dat kan enkel gekoppeld worden aan de cultuur waarin de doodschoppers zich bevinden, maar die koppeling mag dan weer niet gelegd worden. Door naar de eredivisie te wijzen negeren we het echte probleem.

    (in antwoord op Genuine_Defector)
    • Erwin Kwakkel

     In Nederland slaan we sowieso door, als de KNVB voorzitter al loopt te klagen bij de UEFA omdat er in FIFA 2013 spelers klagen tegen de scheidsrechter en dat ook nog eens koppelt aan de dood van een grensrechter dan kun je je afvragen waar we mee bezig zijn.

     Wat betreft het incident met Lens, intern oplossen met een goede boete en eventueel een schorsing. Lost PSV dit zelf netjes op dan kan de KNVB dit ook laten rusten.

     (in antwoord op RhodBerth)
    • Genuine_Defector

     Het heeft ook niets met elkaar te maken. Maar die link wordt nu eenmaal gelegd, door media, politiek, ‘deskundigen’, voetbalpraatprogramma’s en wat-niet-meer. Daardoor ontstaat er een link. De vraag of dat terecht is, is dan al niet eens meer relevant.

     Zelf zie ik ook niet meer dan een opstootje, hoor. Wat duw- en trekwerk. Ik ben het dan ook met je eens dat de aandacht overdreven is. Maar dat vind ik sowieso van de aandacht voor voetbal in het algemeen. Kon zelf wel lachen om het incident, vooral het heerlijke Rotterdamse accent van 1 van de bijstaanders: “Doe’s normaal joh! Wat doet die gozer joh?”.

     Aan de andere kant is het onderdeel van je werk als topvoetballer om rekening te houden met excessieve aandacht. Het hoort erbij. Of je dat nu wil of niet. Zeker als je bij een topclub als PSV en in het Nederlands elftal speelt.

     (in antwoord op RhodBerth)
 3. Bart_van_Oerle

  Iedereen was fout, alleen Lens begon. Mooi staaltje van escalerend optreden van de omstanders.

  De eerste die deze situatie meteen had kunnen sussen was Mathijsen. Lens was emotioneel, dus daar moet je niet te veel van verwachten. Als Mathijsen was blijven staan, Lens niet had vastgepakt en van zich af proberen te duwen dan had Lens kunnen bedaren.
  Gewoon de ander rustig aankijken, leg zacht je hand op z’n arm, vraag op een rustige toon “Wat is er aan de hand, Jermaine?” en dan zal hij ook rustig worden.

 4. Bert Hilhorst

  Lens, van Bommel, Toivonen, Mertens, Strootman, de rest van de Nederlandse clubs heeft minder etters een naarlingen dan Psv.

Reacties niet toegestaan