Minister wil compleet verhaal van Boogerd

Minister Edith Schippers (Sport) wil dat Michael Boogerd alles vertelt over zijn dopinggebruik. Schippers vindt dat hij niet alleen zijn eigen straatje moet schoonvegen, maar in detail uit de doeken moet doen wat er allemaal is gebeurd, zegt ze in De Telegraaf. "Zijn bekentenis kwam niet als een grote verrassing voor mij. Hij moet eens goed nadenken over wat hij de nieuwe generatie wielrenners aandoet, die keihard werkt en door het verleden belast wordt." Schippers wil dat na Boogerd meer renners in het reine komen met hun verleden. "Ik verwacht dat iedereen schoon schip maakt."

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  De minister moet per direct alle professionele sport verbieden.
  Het enige dat telt voor die achterlijke sporters is winnen, winnen en nog eens winnen en dat kunnen ze kennelijk niet zonder de kluit te belazeren.
  Ga gewoon lekker recreatief bewegen en werken voor de kost want sport als werk zien is wel heel erg naïef.

  • John

   De minister moet haar prioriteitenlijstje eens nakijken. Ze heeft genoeg echte zorgen in haar departement. Geen tijd voor personality shows, aan je werk!

   (in antwoord op catchit64)
  • Jannie Ooms

   Ja zeg, vooral verbieden. Daar zijn we in Nederland nogal sterk in. Er valt veel geld te verdienen in de sport, dus een goede sporter zou wel gek zijn om van zijn hobby geen goedbetaalde baan te maken.

   Maar wat een drukte toch, om die doping. Alsof dat de gemiddelde Nederlandse burger veel kan schelen. Het zorgt wel voor oneerlijke concurrentie, dat geef ik toe. Dus waarom zouden we de diverse sporten niet splitsen: de ene tak is ‘clean’, de andere ‘doped’. Dan liggen de kansen voor iedereen in de door hem gekozen tak gelijk.

   Sterker nog, als de kansen weer gelijk liggen, valt het onderlinge voordeel voor de ‘dopers’ weg. Dan zou het goed kunnen dat zij die dope gebruiken zich weer in de afdeling ‘clean’ gaan manifesteren en lost het probleem zich op den duur vanzelf op.

   (in antwoord op catchit64)
   • John

    Ha ha, 1. “doped” 2. “clean”.
    Wat dacht je dat er in de “clean” divisie gaat gebeuren? Juist ja.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
   • catchit64

    Misschien heb je wel gelijk, maar mijn afkeer van alles wat te maken heeft met competitie en sport in het bijzonder werkt als een rode lap op een stier 😉

    (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan