Luis Suárez is uiterst geschokt

Luis Suárez is uiterst geschokt door de schorsing van 10 wedstrijden die de Britse voetbalbond FA hem oplegde nadat hij zondag Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic in zijn arm had gebeten. Volgens Britse media overweegt de Uruguyaan zijn club Liverpool na dit seizoen te verlaten. Door de schorsing is Suarez niet alleen de rest van het huidige seizoen geschorst, maar mist hij ook de eerste zes wedstrijden van het seizoen 2013-2014. Het gedrag van Suárez werd de afgelopen dagen breed uitgemeten in de media. Er gingen zelfs stemmen op voor een levenslange schorsing. Zover kwam het uiteindelijk niet. Overigens zou Suárez de schorsing in een ander land ook moeten uitzitten, mocht hij vertrekken. Maar volgens The Guardian kijkt Suárez nu over de grens omdat hij zich geslachtofferd voelt door de FA. "Ik ben geen gewelddadige speler. Wat gebeurde was instinctief en het spijt me", liet hij optekenen. "Ik voel me moreel kapotgemaakt", zou hij tegen familieleden hebben gezegd. Hoewel Suárez met 23 doelpunten op de tweede plek van de topscorerslijst in Engeland staat, is hij niet onomstreden. Vorig jaar werd hij nog acht wedstrijden geschorst voor het racistisch bejegenen van United-speler Patrice Evra. Suarez krijgt steun van sommige van zijn teamgenoten. Keeper Pepe Reina denkt dat de hoogte van de schorsing ook van doen heeft met het feit dat Suarez een buitenlander is en noemt de straf 'absurd and unfair' Liverpool zei in een statement op de website 'geschokt te zijn door het strenge oordeel en de hoogte van de straf.' De club heeft nog een paar uur de tijd om tegen de straf in beroep te gaan.  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Desperanto

  Zoek de overeenkomsten met een ander “slachtoffer”.

 2. kletsmajoor

  Als dit soort gedrag bij Soares inderdaad instinctief is, zoals hij beweert, is dat een groot risico en moet hij direct naar een psychiater.

 3. Ron Kersten

  Deze kleuter hoort niet thuis op het veld, straf is meer dan terecht en zijn verweer is een bevestiging dat hij zijn kop in het zand steekt en er niet van heeft geleerd. Kansloze gast !

 4. Gerardus Molema

  Krijgt die vent niet genoeg te eten thuis ofzo?

 5. Richard Rijpkema

  is nu suarez de gebeten hond?????

 6. zo maar iemand

  Weer voetbal.

Reacties niet toegestaan