Deze 32 landen doen mee in Brazilie

Met de kwalificatie van Uruguay, dat woensdag (lokale tijd) voor eigen publiek het laatste beschikbare ticket veroverde, is het deelnemersveld voor het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië compleet. De Zuid-Amerikaanse formatie is een van de 32 nationale teams, waaronder ook Nederland, die komende zomer mogen bepalen wie Spanje opvolgt als wereldkampioen.
Onder de gekwalificeerde landen bevindt zich één debutant. Bosnië-Herzegovina plaatste zich niet eerder voor een internationaal eindtoernooi. Het gastland was in het verleden het succesvolst met vijf wereldtitels, waarvan het de laatste in 2002 behaalde. Het Nederlands elftal speelde drie finales, waaronder die in 2010, die het telkens verloor.
De gekwalificeerde landen Afrika: Algerije, Ghana, Ivoorkust, Kameroen, Nigeria. Azië: Australië, Iran, Japan, Zuid-Korea. Europa: België, Bosnië-Herzegovina, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Portugal, Griekenland, Italië, Kroatië, Nederland, Rusland, Spanje, Zwitserland. Noord- en Midden-Amerika: Costa Rica, Honduras, Mexico, Verenigde Staten. Zuid-Amerika: Argentinië, Brazilië (gastland), Chili, Colombia, Ecuador, Uruguay.