Rutte, de koning en Maxima gaan allemaal naar Sotsji

'Nederland ziet niets in een boycot," zegt premier Rutte. En de regering voegt de daad bij dat woord. Namens Nederland zal de zwaarst denkbare afvaardiging bij de Winterspelen aanwezig zijn. Rutte zelf zal de openingsceremonie bijwonen, minister Schippers zal ook naar de Spelen gaan, als minister van Sport. Daarnaast wonen koning Willem Alexander en koningin Maxima de spelen bij als gast van het IOC, waarvan de koning erelid is. In ons land en in andere landen gingen stemmen op om niet naar Sostji te gaan uit protest tegen de mensenrechtenschendingen in Rusland en vooral vanwege de wetgeving die homo's het leven zuur maakt. Zo zullen de Franse president Hollande en Angela Merkel Sotsji mijden. Nederland volgt dat voorbeeld niet

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Glorix

  Non, je ne regrette nien…

 2. Wil Verhoef

  Mocht sommigen nog de illusie hebben dat de monarchie verbindt, dan is die illusie nu wel helemaal verdwenen.
  Poetin: “Mensen hebben rechten. Homo’s? Nou nee, daar hebben wij speciale wetten voor”.

 3. JerushaG

  Schandelijk! Ik schaam me sowieso al kapot voor dat omhooggevallen stuk onbenul – met zijn statusjagende golddigster en Britney Spears look-a-like aan zijn zijde – als ons staatshoofd. En Rutte vind ik ook al een aanfluiting als premier. Maar nu maken ze het helemaal bont! (Alhoewel ik het ook wel weer een bevestiging vind van het gebrek aan fatsoen, integriteit en moraal wat ze hebben.)
  Ze hadden een voorbeeld aan Obama moeten nemen, die in plaats van zichzelf een delegatie stuurt van homoseksuele sporters – Take that, Poetin!
  Dát is pas een gevatte, creatieve oplossing! Zo doe je dat!

 4. Cornelis Berend

  Hieronder wat ik al eens schreef over deze zaak. De lege grijns van Rutte en het imbeciele gewuif van het koningspaar bevestigd nog maar eens wat er zich afspeelt tussen de oren: ofwel helemaal niets of het zijn inderdaad bedriegers en huichlaars.

  Landen die verschillen in ras en seksuele geaardheid op een lijn stellen, en dan toch naar de spelen gaan in een land dat daar wel onderscheid in maakt, worden vertegenwoordigd door huichelaars en bedriegers. Nederland is zo’n land. Nederland wordt vertegenwoordigd door mensen die misschien wel hard kunnen lopen, schaatsen, bobsleeën of wat niet al, maar verder geen verantwoordelijkheid nemen, om over de politieke delegaties in hun kielzog nog maar even te zwijgen. Kortzichtig eigen belang.

  Zou Poetin “iets tegen negers” hebben en zouden zwarte mensen daardoor dezelfde risico’s lopen als homo’s, dan lag de zaak ineens heel anders. De houding van Poetin is een vrijbrief voor misdadigers.

  De Spelen zijn voor landen die sporters én vooral ook supporters bij elkaar willen brengen, ongeacht… precies, en onvoorwaardelijk. Dat was nou juist het doel van de hele onderneming, de spelen. Rusland is niet zo’n land. Naar hun spelen gaan is iets wat een schande heet.

 5. AvdBoom

  Dat de Oranjes en Maxima Z. gaan is begrijpelijk, want beide families hebben nimmer ingewikkeld gedaan over het schenden van mensenrechten. Ze zijn en waren bevriend met dictators, warlords, oplichters en uitbuiters. Beide families zijn onaantastbaar, hebben een aan de maffia lijkende clanstructuur, waarbij de top zelfs politiek onschendbaar is; hij zal zich nimmer hoeven te verantwoorden, want de ministers zijn verantwoordelijk. Rutte (zetbaas van de multinationals) en helaas ook Asscher maken de echte vuile handen.

 6. Pietje_Precies

  Gut, wat zijn we het ermee eens… Gaan we ook niet naar Qatar dan? daar mag je geeneens homo zijn! Sport is een feestje, en de OS helemaal. Je gaat daar heen voor de sport. En Prins Pils heeft nog nooit een OS overgeslagen, dus waarom nu wel? Bij China was iedereen stil, alsof die zo blij omgingen met de Tibetanen en/of mensenrechten in het algemeen? Selectieve verontwaardiging weer…..sport is geen politiek. je gaat daarheen voor je eigen sporters, want die behoren tot de besten van de wereld.

 7. AvdBoom

  De afgelopen jaren is regelmatig sprake van racistisch geweld tegen buitenlanders. Vooral personen met een andere huidskleur dan de blanke wordt aangeraden extra voorzichtig te zijn. U wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten voor mogelijke vreemdelingenhaat en demonstraties en bijeenkomsten van grotere groepen (m.n. jongeren) te mijden. (reisadvies Rusland 2013 Rijksoverheid).

Reacties niet toegestaan