Mourinho: Ronaldo moest een keer falen

Jose Mourinho nam het Cristiano Ronaldo niet kwalijk dat hij tegen Bayern München een strafschop miste. ,,Hij moest een keer falen’’, aldus de trainer van Real Madrid. Vanaf elf meter werd de Spaanse ploeg uitgeschakeld.
Al vroeg in de wedstrijd verzilverde Ronaldo zelfverzekerd een strafschop. Het was alweer zijn dertiende penalty dit seizoen in de Champions League en Primera Division, die hij feilloos benutte en de 25ste op rij zonder misser. ,,Dit seizoen is Cristiano beter dan ooit en ook iemand die het verschil maakt’’, zo nam Mourinho het op voor de zwaar aangeslagen Portugees.
Met zijn twee treffers in de halve finale van de Champions League verbeterde Ronaldo wel weer zijn persoonlijk record naar 56 doelpunten in 51 wedstrijden. Vorig seizoen sloot hij af met 53 goals in 54 duels.
Bij Bayern München paste Arjen Robben voor een tweede poging vanaf de stip. ,,De tweede is altijd moeilijker’’. Bovendien speelde de Groninger twee jaar samen met doelman Iker Casillas bij Real Madrid. Ook in de WK-finale in Zuid-Afrika hield Casillas de Nederlander af van scoren.