Het ging vannacht niet zo goed met Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden is gisterochtend begonnen aan het zwemmen van de Elfstedentocht. Het is de bedoeling dat hij drie dagen en twee nachten door zwemt. Het valt hem tot nu toe niet mee. Tijdens de eerste nacht had de oud-leukemiepatiënt het al extreem zwaar.

Zijn team meldt op Facebook: “Het gaat op dit moment niet heel goed met Maarten. Hij heeft erge spierpijn en een mijmerend brein daarover. Het vooruitzicht dat hij met deze pijn nog 40 uur door moet, stemt hem somber.”

Van der Weijden zou ‘s nachts enkel af en toe een kwartiertje slapen, maar dat bleek niet haalbaar. “Een powernapje van een kwartier bleek niet voldoende”, zegt een woordvoerder. “Daarom heeft hij er een half uur extra aan geplakt en zo in totaal 45 minuten geslapen.”

Vanochtend is hij weer verder gegaan. “We kijken van moment tot moment hoe het gaat. Hij heeft pijn, maar dat is na zo’n tocht niet gek. We zijn ongelooflijk blij dat hij weer in het water ligt. Gezien de armslagen die Maarten maakt, heeft hij weer spierkracht.”

Bron(nen):   RTL Nieuws