BH die stressniveau meet om vreetbui tegen te gaan

Goed nieuws voor vrouwen die de chocola moeilijk kunnen weerstaan. Onderzoekers van het Microsoft Research Institute en de universiteit van Rochester zijn bezig om een ​​'slimme beha' te ontwikkelen, die vrouwen waarschuwt als hun stressniveau te hoog wordt met de bedoeling om emo-eten tegen te gaan. De beha heeft verwisselbare sensoren die de activiteit van het hart en de huid controleren om een indicatie te geven van de stemming van de draagster. Die informatie wordt naar een app op haar mobiele telefoon gestuurd, die de dame in kwestie zo nodig adviseert om uit de buurt van de koelkast te blijven. Voor vrouwen die zich niet bewust zijn van de stress die ze ervaren of daar pas te laat achter komen, is dit een uitkomst. Maar het technisch hoogstandje geeft wel een beeld van vrouwelijkheid als synoniem voor emotionele instabiliteit en een obsessie met gewicht en eten. Bovendien is het nog maar de vraag of vrouwen zitten te wachten op lingerie die zich bemoeit met hun doen en laten. Anderzijds is het jammer dat mannen het zonder moeten doen, want vreetbuien ten gevolge van stress komen natuurlijk niet alleen bij vrouwen voor.  

Bron(nen):   Slate.fr  GizMag    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. brabantman

    BH is al overbodig. Las vorige week op internet dat na onderzoek gebleken is dat je niet dik wordt van chocolade.

  2. Kopje thee

    Laatste zin begrijp ik niet. Doen die mannen toch ook gewoon ‘n bh aan. Als ze ‘n beetje overgewicht hebben is dat meestal ook nodig.

  3. Cornelis Berend

    Ik zou er niet zoveel moeite mee hebben als mijn onderbroek zich met mijn doen en laten bemoeit. Als er echter ook een rechtstreekse verbinding is met de servers van Microsoft, word het wat minder…

Reacties niet toegestaan