Vijf innovaties die ons leven binnenkort gaan veranderen

IBM voorspelt de toekomst. Het bedrijf noemt vijf innovaties die ons leven binnen vijf jaar gaan veranderen. De benodigde technologie wordt nu ontwikkeld en getest. Alles gaat vooral persoonlijker worden.
Winkelen wordt een unieke ervaring.
Door augmented reality en big data analyses passen winkels zich direct aan, aan de consument, die op dat moment binnen is. Winkelen wordt zo veel persoonlijker. Het zal online shoppen makkelijk overtreffen.
Leren wordt persoonlijker.
Er komt een einde aan onderwijs dat voor iedereen hetzelfde is. Leraren krijgen een op maat gemaakt leerplan voor elke leerling. Daarin wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met waar iemand goed in is of wat hij later wil worden.
Meer informatie over de patiënt zorgt voor betere behandelingen.
Over vijf jaar wordt kanker behandeld op DNA-niveau met een persoonlijk behandelplan voor elke patiënt. Nu duurt het nog maanden om iemands DNA vast te leggen. Over vijf jaar kan dat in een dag. Verder is er ook veel meer informatie over patiënten veel sneller beschikbaar.
Iedereen krijgt een digitale bewaker.
Hiermee worden privacy en andere persoonlijke gegevens beschermd. Deze digitale bewaker weet alles over je en beschermt je als er verdachte zaken gebeuren online.
De stad past zich aan aan de bewoners.
De stad weet wat jij wil: zin om te gaan dansen, je krijgt meteen te horen waar je heen moet. Meer mensen die in de bus willen, omdat het regent: er worden automatisch meer bussen ingezet. De stad maakt zo het leven makkelijker.

Bron(nen):   http://www.demorgen.be/dm/nl/5401/Multimedia/article/detail/1759571/2013/12/17/5-innovaties-die-ons-leven-binnen-vijf-jaar-ingrijpend-veranderen.dhtml      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Dan maar hopen dat die digitale bewaker niet corrupt is en een hekel aan de overheid heeft.

  • DiscuJohn

   Of aan de burgers…. Big brother is watching us and seeing more and more.

   (in antwoord op knier)
   • Tegendraads

    Je bent zelf je beste eigen bewaker door de juiste gewoonten aan te leren. Helaas betekent dat je jezelf dan wel door meer bochten moet wringen om een normaal leven te leiden.

    (in antwoord op DiscuJohn)
 2. Kopje thee

  Klinkt als een vermoeiende hoeveelheid bemoeienis.

 3. kiba_dachi

  The world as dreamt by IBM…..

 4. Cornelis Berend

  En alles wat je winkelt wordt vastgelegd. Zorgverzekeraars kunnen toegang tot die gegevens kopen, en met een druk op de knop zien ze hoeveel liter bier je in je leven hebt gehad. Een aanvullende verzekering zit er dan niet meer in.

  De digitale bewaker hobbelt kilometers achter dat soort ontwikkelingen aan, en is voornamelijk een tool van de belastingdienst. Hij geeft ook door aan het Justicieel Incassobureau wanneer er een snelheidsbon uitgeprint kan worden. En zorg dat je niet de op rijdt in een eenrichtingsverkeerstraat, ook niet achteruit….

 5. eva

  i know somebody out there is watching us…..
  unfortunately it’s our own government…..

Reacties niet toegestaan