6 dingen die de iPhone nog altijd niet heeft

Terwijl hij al jaren op de markt is ontbreken op de iPhone nog steeds voorzieningen die handig zouden zijn en die Android wel heeft. Voorbeelden: 1. Een verwisselbare batterij 2. Een betere batterij 3. Een versie van 128 GB 4. Een verwisselbare SD-kaart 5. Normale (usb of mini-USB)stekkers De iPhone wordt al jaren geprezen, maar sommige logische voorzieningen zijn er nog steeds niet.

Bron(nen):   Business Insider      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Genoemde zaken komen wel ooit en dat noemt Apple dan innovatie. Want Apple fanboys kan je alles wijsmaken.

 2. Apekool

  Iedere iteratie bevat precies genoeg om er weer voldoende van te verkopen. Alles tegelijk verbeteren zou maar marginaal meer opbrengen, maar maakt wel je volgende iteratie moeilijker. Gewoon een marketing strategie dus.
  Klanten kunnen ook voor een derde van de prijs een Chinese smartphone kopen, maar kennelijk willen ze die niet – waarom zou Apple die berg geld laten liggen?

 3. Point

  Dit past helemaal in de strategie van Steve Jobs. Lees zijn biografie er nog maar eens op na; een gesloten systeem waar (bijna) niemand bij kan en daardoor (bijna) vlekkeloos functioneert. Jobs was van mening dat zijn spullen idiot proof moesten zijn.

  • Dead Silence

   Daarom zijn ze ook uitermate geschikt voor idiots en daarvan zijn er heel, heel veel op deze aardkloot. Jobs heeft dat zeer goed ingezien en is hierdoor ongekend rijk geworden. Eigenlijk lachwekkend.

   (in antwoord op Point)
   • Point

    Lachwekkend? Waren jij en ik maar zo slim (geweest)!

    (in antwoord op Dead Silence)
    • Dead Silence

     Ik heb niks van Apple.

     (in antwoord op Point)
     • vanhetgoor

      toch wel! Je hebt vast wel een computer met Windows, Icons en Mouse. Je zal vast wel ergens een MP3 speler hebben waarje bij een muziekdienst iets kan aankopen, misschien heb je wel een Chromecast achter jouw TV zitten. Doordat Apple met innovatie de anderen dwong om ook vooruit te gaan heb jij niets van Apple. Maar vanwege Apple heb jij andere spullen die beter zijn dan wat er zonder Apple gemaakt zou zijn.

      (in antwoord op Dead Silence)
 4. harrr

  Dit heeft nul te maken met Android,
  Ik heb een nexus, die ook geen verwisselbare batterij of sd kaart heeft.

  • Oh_Oh_SarCastro

   De nexus is ook een budget telefoon/tablet met flagship specs.
   Dat was de hele opzet van Google.

   (in antwoord op harrr)
 5. Vogelbeest

  “De iPhone wordt al jaren geprezen, ” Hier op de site wel ja. Bij de rest van de wereld is het prijzen al lang verstomd. Iedereen heeft al lang door dat iphone’s inmiddels ruim 3 jaar achterlopen. Het (minieme) verschil tussen de Galaxy S4 en de S5 geeft aan dat Samsung telefoons binnen de beperkingen van de huidige stand van de techniek inmiddels een volwassen product geworden zijn. Dat kun je van een iphone moeilijk zeggen.

  • Dead Silence

   Er is auteur die een orthogonaal lid krijgt bij het horen van het woord Apple. Dar de wereld veel verder is heeft deze man niet in de gaten.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 6. André Somers

  1. gaat niet komen. Vervangen is overigens niet ingewikkeld.
  2. elke versie heeft een betere batterij dan de vorige versie. Beter dan wat precies?
  3. gaat vast komen, maar ik zie de zin er (nog) niet van in. De volgende klacht is dan natuurlijk onmiddelijk dat er nog geen 256GB versie is.
  4. gaat niet komen
  5. gaat ook niet komen (en dat is maar goed ook).

 7. vanhetgoor

  Nummers 4 en 5 zijn niet correct, en misschien daarom 3 ook niet, er is een losse interface voor geheugenkaarten en daar kan misschien ook wel 64GB in, het resultaat is dan niet echt een 125GB iPhone, maar als je er een beetje swingend tegenaan kijkt zou het zo kunnen worden opgevat.

  Ik heb zowel een iPhone als ook een Sony Xperia die onder Android draait, beiden hebben de zelfde nadelen, namelijk een maal aangeschaft is er een geheugenuitbreiding intern mogelijk, het SD-kaartje bij Sony is ook een wassen neus omdat het systeem niet toestaat dat dit geheugen gebruikt wordt voor iets anders dan opslag van foto’s en multimedia. Er kunnen geen programma’s op, zoals bij andere Android apparaten soms wel mogelijk is.

  Overigens kan ik me rot ergeren aan Android programma’s die niet goed geschreven zijn, niet willen werken met het toestel in breedbeeld, alleen maar portret beeldverhouding dus, bij de iPhone is dat ook niet helemaal jofel, maar over het algemeen is het ietsje minder dom bij de iPhone dan bij Android.

Reacties niet toegestaan