Nederland heeft geen geld over om zich te beschermen tegen cyberaanvallen

Nederland is niet of nauwelijks beveiligd tegen cyberaanvallen. De kans op ontwrichting van de economie of infrastructuur is reëel. Dat zegt directeur Ronald Prins van Fox-IT in Delft, het grootste internetbeveiligingsbedrijf van Europa, in de Volkskrant. Stuxnet, het virus waarmee een deel van het Iraans nucleair programma vorig jaar werd vernietigd, heeft ook in een Nederlandse multinational rondgewaard. Volgens Prins had minister Rosenthal hierover contact moeten opnemen met minister Hillary Clinton. Is niet gebeurd. De dreiging van cyberwapens wordt nog niet inziet, stelt Prins. Ook moet alles op een koopje, waardoor  overheidsinstellingen en bedrijven geen goede veiligheid kunnen kopen. Nederland heeft 50 miljoen euro en een kolonel vrijgemaakt om voor 2014 een cyberleger te bouwen. ' Niet veel', vindt Prins. Voor de kosten van de vleugel van één JSF-toestel is volgens hem een goed cyberleger te financieren.

Bron(nen):   de Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. André Somers

    Mijneer Prins heeft vast gelijk, maar tegelijk zijn zijn uitspraken natuurlijk niet objectief. FoxIT heeft er belang bij als Nederland meer investeerd in cybersecurity. Zij zijn namelijk een van de weinigen die op dit vlak diensten leveren.

  2. Zelfde

    De dreiging van cyberwapens wordt nog niet inziet. Nog niet inziet. Sorry? Dit soort spelfouten doet denken aan de artikelen van Gerard Driehuis die ook bijna geen artikel kan plaatsen zonder spelfouten.

Reacties niet toegestaan